Marvel series blijven ondanks Disney bij Netflix

Marvel series

Het nieuws dat mediaconglomeraat Disney bezig is met het lanceren van een eigen streamingservice heeft nogal wat stof doen opwaaien. Een van de meest prangende vragen die het oproept is: blijven Marvel series zoals Iron Fist en Daredevil bij Netflix of verhuizen ze mee naar eigenaar Disney? Het antwoord: de series lijken te blijven ze waar ze zijn.

Met de streamingservice, waar nog veel onduidelijkheid over is, wilt Disney concurreren met andere aanbieders zoals Netflix en Amazon Prime. Wat hier vrij ingewikkeld aan is, is dat Disney eigenaar is van allerlei films en series die nu gestreamd worden op Netflix. Denk aan Star Wars, Pixarproducties en dus verschillende Marvel series. Marvel heeft zelf al duidelijk gemaakt dat films zoals Captain America verplaatsen naar de streamingservice van Disney. Maar hoe zit het met de series?

Intellectuele eigendomsrechten
Met goed lopende series als Luke Cage, The Punisher en The Defenders zou je verwachten dat Disney die ook meeneemt. Maar zo gemakkelijk gaat dat niet volgens Ted Sarandos, Chief Content Officer van Netflix. Sarandos benadrukt dat Disney weliswaar eigenaar is van Marvel, maar dat ze niet alle intellectuele eigendomsrechten bezitten.Dit betekent dat Netflix de rechten behoudt over de Marvel series die al worden uitgezonden. Ook mogen ze doorgaan met het produceren van content voor karakters waar al series over zijn. De Marvel series blijven dus waar ze zijn, tenzij er iets verandert met betrekking tot de licenties. Voor de films van Marvel is het echter een ander verhaal, die mogen wel verhuizen naar de nieuwe streamingservice.

Niet blij
Desondanks laat The Hollywood Reporter weten dat Sarandos niet blij is met de ambities van Disney. “Betekent het dat Disney direct naar de consumenten gaat? Ik weet het niet echt en ik ben er ook niet positief over dat ze dat gaan doen.” Verwacht wordt dat de lancering van de streamingservice van Disney plaatsvindt in 2019.

Geschreven door: Carlo Doodeman
Beeld: Netflix


© Alles over Series

Lees ook