‘House of Cards’ krijgt afsluitend seizoen, maar zonder Kevin Spacey

laatste seizoen House of Cards

De opnames voor het laatste seizoen House of Cards liggen inmiddels al een tijdje stil, maar voor de fans van de serie is er goed nieuws. Er gaan nog acht afleveringen gefilmd worden, maar Kevin Spacey zal daar niet bij zijn.

Zoals gezegd zal het zesde en laatste seizoen House of Cards acht afleveringen bevatten. Dat is minder dan de dertien afleveringen die de vorige vijf seizoenen hadden. De opnames van de show waren al in volle gang toen er beschuldigingen van seksueel misbruik door Spacey naar buiten kwamen. Deze opnames, waarin Spacey nog te zien was als Frank Underwood, zullen grotendeels in de prullenbak verdwijnen. Volgens Ted Sarandos, eindverantwoordelijke voor de content bij Netflix, zal het seizoen zich nu focussen op Robin Wright, die de rol van Claire Underwood speelt in de hitserie. Wat er precies te zien zal zijn is nog niet bekend.

Sarandos gaf tijdens een conferentie aan dat de laatste acht afleveringen bedoeld zijn ‘om de fans een waardige afsluiting van de serie te geven’. Door het besluit van Netflix om de opnames in 2018 te gaan hervatten, kunnen zo’n 2000 medewerkers van de show hun werk weer oppakken. Daarnaast gaat het streamingplatform proberen om een spin-off van House of Cards te lanceren, zodat de grootste serie van het bedrijf in leven blijft.Eerder werd al bekend dat Spacey ontslagen is door de producers van de show. Dit gebeurde nadat acteur Anthony Rapp zijn collega beschuldigde van seksueel misbruik in 1986, toen Rapp pas veertien jaar oud was. Daarna kwamen er meerdere verhalen over de ongewenste seksuele driften van Spacey naar buiten, wat hem op ontslag bij House of Cards kwam te staan. Netflix besloot ook een onderzoek in te stellen, en enkele toekomstige rollen van de acteur zijn hem al afgenomen en toegewezen aan anderen.

Geschreven door Bjorn Smit
Beeld: Netflix


© Alles over Series

Lees ook