‘House of Cards’- acteur Reg E. Cathey overleden

House of Cards acteur

Acteur Reg E. Cathey is op 59-jarige leeftijd overleden, zo meldt TMZ. De acteur is bekend van rollen in series als The Wire en House of Cards. Zijn laatste rol zal zijn als de vader van Luke Cage in seizoen 2 van de gelijknamige serie, die dit jaar te zien zal zijn op Netflix.
Cathey speelde in meerdere seizoenen van The Wire de rol van Norman Wilson. Hij was ook te zien in andere series en films, maar werd bij het grote publiek echt bekend door zijn bijrol in de populaire Netflix-serie House of Cards.

Reg E Cathey House of Cards

Daarin speelde hij Freddy, die zijn eigen spareribs-zaak had. Hoofdrolspeler Kevin Spacey kwam daar als Frank Underwood vaak over de vloer en nam hem later aan als tuinman van het Witte Huis. De relatie tussen de twee en hoe die veranderde, liet ook duidelijk zien hoe Underwood veranderde met het verkrijgen van meer macht en hoe makkelijk hij over lijken ging. In 2015 kreeg Cathey een Emmy Award voor zijn acteerwerk in House of Cards.In Hollywood is uiteraard gereageerd op de onverwachte dood van de acteur. “Geschokt door het verlies van Reg E. Cathey”, zo schrijft Samuel L. Jackson op Twitter. “Een briljante acteur en vriend. Onvervangbaar!”

 


© Alles over Series

Lees ook