Grootste transgendercast ooit in nieuwe serie ‘Pose’

De nieuwe serie Pose van Ryan Murphy (bekend als de showrunner van onder meer Glee, American Horror Story en Feud) schrijft geschiedenis. Hiervoor heeft Murphy namelijk 5 transacteurs gecast die in de serie ook rollen spelen van personen die transgender zijn.

De acteurs die gecast zijn voor deze rollen zijn MJ Rodriguez, Dominique Jackson, Hailie Sahar, Angelica Ross en Indya Moore. Natuurlijk hebben we in series al vaker personages voorbij zien komen, die transgender zijn. In The L Word speelde in de latere seizoenen Daniela Sea de rol van Max Sweeney, Jamie Clayton was een van de hoofdpersonages in Sense8 en in Orange is the New Black speelt Laverne Cox een van de centrale personages. Genderidentiteit is ook een thema dat centraal staat in Transparant waarin Jeffrey Tambor de rol van Maura Pfefferman speelt.Maar de nieuwe serie van Murphy is anders omdat ten eerste vijf transgender acteurs zijn gecast in prominente rollen en ze ook allemaal een transgender personage zullen spelen. En om zeker te zijn dat de personages goed geschreven gaan worden, heeft Murphy volgende de website Screencrush ook achter de schermen mensen aangetrokken met wat de website omschrijft als ‘trans ervaring’. Transparent schrijver Our Lady J, activist en schrijver Janet Mock en trans filmmaker Silas Howard maken allemaal onderdeel uit van het Pose– team.

De serie Pose zal zich afspelen in de jaren tachtig in New York. Volgens de zender FX gaat het om “het leven in de societykringen; de opkomst van het weelderige Trump-tijdperk, de literaire wereld en de ondergrondse homoscene”.

Bron beeld: Broadwayworld


© Alles over Series

Lees ook