Netflix kijktip: ‘Trailer Park Boys: Out of the Park – USA’

Kijktip: Trailer Park Boys: Out of the Park – USA

Na elf succesvolle, reguliere seizoenen kwamen de makers van Trailer Park Boys in 2016 met een nieuwe variant: Out of the Park. In het eerste seizoen kwamen Ricky, Julian en Bubbles naar verschillende Europese steden, terwijl de Verenigde Staten de bestemming van het nieuwe seizoen is. Eind november kwam de nieuwe reeks online op Netflix, dus het is tijd voor een Kijktip: Trailer Park Boys: Out of the Park – USA.

De belangrijkste personages van de Canadese serie Trailer Park Boys stammen al uit 1998, toen John Paul Tremblay (Julian), Robb Wells (Ricky), John Dunsworth (Mr. Lahey) en producer Mike Clattenburg de korte film One Last Shot opnamen. In 1999 werd het karakter Bubbles, gespeeld door Mike Smith, toegevoegd aan het script en kwam er een Trailer Park Boys-film. Twee jaar later kwam er een eerste seizoen van de serie Trailer Park Boys, die inmiddels twaalf seizoenen kent. Sinds 2014 staat de volledige serie op Trailer Park Boys, en in 2016 werd het eerste seizoen Out of the Park geproduceerd.In de reguliere serie spelen Julian, Ricky en Bubbles de hoofdrol. Zij leven op een door Mr. Lahey, een voormalig politieagent, beheerd wordt en doen alles wat God verboden heeft. Overmatig drank- en drugsgebruik, het hebben en gebruiken van wapens en het zelf telen van wiet zijn de dagelijkse bezigheden van de drie heren, die in hun plannen gedwarsboomd worden door Mr. Lahey. Vaak volgt er een aanhouding en een celstraf aan het einde van het seizoen. Trailer Park Boys is, behalve een comedy, ook een mockumentary. Dat houdt in dat de serie als een documentaire vormgegeven is (de drie vrienden worden als in een documentaire gevolgd door een cameraploeg), maar dat de achterliggende gedachte is om de Canadese cultuur een beetje belachelijk te maken.De Out of the Park– serie is een spin-off van de reguliere serie Trailer Park Boys. Ricky, Julian en Bubbles worden uit hun vertrouwde leefomgeving geplukt om op gratis op vakantie te gaan, maar de schijn bedriegt. Er moeten opdrachten uitgevoerd worden, waarmee de vrienden geld kunnen verdienen tijdens hun vakantie. Vaak verloopt het niet zoals de heren willen en regelmatig krijgen ze dus geen geld uitgekeerd.

Trailer Park Boys: Out of the Park – USA volgt hetzelfde stramien als in het eerste seizoen, toen Ricky, Julian en Bubbles naar verschillende Europese steden kwamen om hun opdrachten uit te voeren. In Europa stonden de mannen de hele tijd onder toezicht van hun baas Tom Mayhue, in de VS is daar geen sprake meer van: alleen in de eerste en laatste aflevering maakt hij zijn opwachting.

In de acht afleveringen maken meerdere sterren hun opwachting. Zo wordt er van de drie vrienden verwacht dat zij in Los Angeles een potje basketbal winnen van voormalig basketballer Dennis Rodman, terwijl ze skateboarder Tony Hawk weten te strikken voor een rol in de videoclip van Bubbles’ nieuwe liedje. Verder wordt er vooral een hoop gedronken en gerookt in de serie, wat het een herkenbaar feest maakt voor de vaste kijker van Trailer Park Boys.

Kijktip: Trailer Park Boys: Out of the Park – USA

Oordeel

Trailer Park Boys: Out of the Park – USA gaat op dezelfde manier verder als dat de reguliere serie en het eerste Out of the Park-seizoen deden. Enkele Canadese kenmerken (zoals het typische accent) worden op een humoristische manier benadrukt, en daarnaast worden woonwagenkampbewoners belachelijk gemaakt. Liefhebbers van grove humor en mensen die drugsgebruik in een serie geen probleem vinden, komen goed aan hun trekken in de serie. Houd je daar niet van, dan is het niet aan te raden om te kijken naar Trailer Park Boys en Out of the Park – USA, die Ricky, Julian en Bubbles langs Orlando, Charlotte, New Orleans, Memphis, Nashville en Los Angeles leidt.

Geschreven door: Bjorn Smit
Beeld: Netflix


© Alles over Series

Lees ook