‘House of Cards’ krijgt spin-offs

'House of Cards' krijgt spin-offs

Maandag liet Netflix weten dat het zesde seizoen van House of Cards het laatste zal zijn, maar liefhebbers van de serie hoeven niet getreurd te zijn want ‘House of Cards’ krijgt spin-offs. Er zouden namelijk meerdere in de maak zijn van deze populaire Netflix- serie.
Volgens Variety wordt nu bekeken welke spin-offs de meeste potentie hebben. Een van de ideeën is een serie over Doug Stamper (gespeeld door Michael Kelly), de man die de afgelopen vijf seizoenen de vuile klussen opknapte voor president Frank Underwood. Een schrijver is al bezig om dat idee te ontwikkelen. Daarnaast wordt nagedacht over twee andere mogelijke spin-offs, die zich ook zouden afspelen in de Amerikaanse politiek.

Het is een bewogen week voor House of Cards. Hoofdrolspeler Kevin Spacey werd afgelopen maandag werd beschuldigd van aanranding door Star Trek: Discovery– acteur Anthony Rapp. Hij was 14 toen het incident plaats vond, Spacey was 26. Spacey gaf een verklaring vrij zich het voorval niet te herinneren, maar van de gelegenheid gebruik te willen maken om uit de kast te komen. Hier is heel negatief op gereageerd.

CNN meldde vandaag dat er acht mensen met hen hebben gesproken, die te maken kregen met seksuele intimidatie op set House of Cards. De medewerkers hebben het over “ongewenste aanrakingen” en “ongepaste opmerkingen”. Spacey zou het vooral voorzien hebben op jonge, mannelijke medewerkers. De opnames van het zesde seizoen waren in volle gang maar zijn tijdelijk stilgelegd. Spacey gaf aan hulp te zoeken.Dat is natuurlijk de Hollywood-manier om een schandaal te proberen te overleven; paar weekjes rehab en na een vermeend leven vol onacceptabele gedragsuitingen als een hervormd mens terugkomen. Maar gezien de avalanche aan nieuwe beschuldigingen die er dagelijks bijkomen tegen Spacey, zal zijn carrière nu waarschijnlijk als een kaartenhuis in elkaar klappen.

Beeld: Netflix


© Alles over Series

Lees ook