De beste comedyseries zonder lachband

beste comedyseries

Hoewel er genoeg comedyseries zijn gemaakt met lachband die écht goed zijn, kan het soms ook irritant kijken: er wordt voor jou bepaald wanneer iets grappig is en soms zijn die momenten niet eens grappig. Bij comedyseries zónder lachband kun je lekker helemaal zelf bepalen wanneer je de lachband inzet. Daarom hier een selectie van de beste comedyseries zónder lachband.

The Office UKThe Office (UK en US)

Zowel de Britse als de Amerikaanse versie van The Office hebben meerdere prijzen in de wacht gesleept. En terecht: officemanagers David Brent (UK) en Michael Scott (US) hebben allebei het absolute onvermogen om sociale situaties juist in te schatten. Hoewel ze het goed bedoelen, leidt het altijd tot tal van ongemakkelijke situaties die je tot in je tenen kan voelen. Hoe de series op onschuldige wijze spelen met ernstige thema’s als racisme en seksisme is grappig, maar stemt ook tot nadenken. *Omdat Parcs en Recreation door dezelfde mensen is gemaakt als The Office US en de opzet nagenoeg hetzelfde is, wordt deze serie niet meegenomen in de lijst.

Modern Family

Modern Family draait al acht seizoenen mee en volgens Studio ABC komen daar ook nog eens twee seizoenen bij. Dat is natuurlijk niet voor niets want het behoort zonder twijfel tot de beste comedyseries van nu. De fictieve Amerikaanse familie die allesbehalve doorsnee is, zorgt al jaren voor bedrijvige lachspieren. Maar de serie is ook maatschappelijk betrokken. Dat blijkt uit het progressieve homostel (Mitch en Cam) in de serie wat in het overwegend conservatieve Amerika best wel wat heeft losgemaakt. Buiten dat scoor je met het personage Phil Dunphy, die door zijn naïeve knulligheid de lachers altijd op zijn hand krijgt, ook behoorlijk wat punten.

Workaholics

Deze verdwaasde stoners hebben het zeven seizoenen lang volgehouden op Comedy Central en dat is best knap voor een serie die een vrij specifieke doelgroep aanspreekt. De serie draait om de anti-helden Blake, Anders en Adam. Hun leven lijkt vrij inhoudloos, maar toch maken ze de gekste avonturen mee. Wat vooral grappig is: ze zien zichzelf als ‘hotshots’, maar niemand lijkt die mening echt met hun te delen. Dit zorgt voor een soort schaamteloze vorm van humor die niet veel vaker vertoond is.

It’s Always Sunny in Philadelphia

It’s Always Sunny in Philadelphia

Philadelphia wordt in Amerika een beetje gezien als het afvoerputje van het land. Humor gedijt vaak goed bij ellende, dus wat dat betreft is het een perfecte setting voor een sitcom, moesten de makers van de serie gedacht hebben. De serie gaat over een vriendengroep die bestaat uit verongelijkte types met grote ego’s. Hun beslommeringen zorgen voor giftige dialogen en duistere humor. Het kan een beetje moeite kosten om de serie uiteindelijk te waarderen, maar dat Always Sunny al bestaat sinds 2005 spreekt natuurlijk boekdelen.

Trailer Park Boys

Deze serie speelt zich af in een troosteloos Canadees woonwagenkamp. Hoofdpersonen Ricky, Julian en Bubbles proberen met hangen, wurgen en kleinschalige criminaliteit wat van hun leven in het woonwagenkamp te maken. Wat deze serie zo bijzonder maakt, is dat er eigenlijk geen opgezette grappen worden gemaakt. Trailer Park Boys laat gewoon zien hoe de hoofdpersonen er keer op keer een puinhoop van maken en dat is zeer vermakelijk. Verder is de locatie, een woonwagenkamp, vrij uniek. Amerikanen zeggen wel eens dat Canadezen geen humor hebben. Nou, deze serie bewijst het tegendeel.

The Mighty Boosh

The Mighty Boosh

The Mighty Boosh is misschien wel een van de meest aparte, surrealistische comedyseries die ooit gemaakt is. Het is van Britse makelij en er komt dan ook veel typisch Engelse humor in voor. De serie geniet een enorme cultstatus, maar omdat de serie zó wereldvreemd en onvoorspelbaar is, is Mighty Boosh lang niet bij iedereen even populair. Maar ja, dat betekent natuurlijk nog niet dat het niet goed is. De ratings op IMDB en Rotten Tomatoes liegen er overigens ook niet om: een 8,4 (IMDB) en een 97% (Rotten Tomatoes).

Arrested Development

Wat maakt deze titel een waardige afsluiter van dit rijtje? Dat kan je hier lezen in de Kijktip die we laatst hebben gepubliceerd over deze geweldige komedie.

Geschreven door: Carlo Doodeman
Beeld: Netflix


© Alles over Series

Lees ook