Achtste seizoen ‘Game of Thrones’ bevat langste vechtscène in tv-geschiedenis

kijktip Game of Thrones

Liefhebbers van serie Game of Thrones hebben het nodige om naar uit te kijken. Het laatste seizoen van de show bevat namelijk de langste shoot voor vechtscène ooit voor een tv serie . Dat meldt Game of Thrones-fansite Watchers on the Wall.

Er zijn nog maar betrekkelijk weinig dingen bekend over het achtste en laatste seizoen van Game of Thrones. De successerie wil echter met een spetterend einde van de televisies verdwijnen, zo bleek uit een Instagram-post van producer Jonathan Quinlan. In de foto die Quinlan deelde met zijn volgers, werden de acteurs en actrices van de show bedankt voor hun inzet gedurende 55 opeenvolgende dagen. De tekst op de poster, die op de set van Game of Thrones hangt, bevat de volgende tekst:

“Dit is voor de Night Dragons. Voor het doorstaan van 55 opeenvolgende nachten. Voor het doorstaan van de kou, sneeuw, regen, modder en schapenpoep van Toome en de winden van Magheramorne. Als tientallen miljoenen mensen wereldwijd deze aflevering over een jaar bekijken, weten ze niet hoe hard jullie gewerkt hebben. Ze geven niets om hoe moe jullie waren of hoe lastig het was om je werk te doen in de vrieskou. Ze zullen slechts begrijpen dat ze iets bekijken dat nooit eerder vertoond is. Dat komt door jullie. Bedankt, de mensen van productie.”Met 55 nachten, 11 productieweken en drie verschillende locaties is deze scène de langst durende opname uit de geschiedenis van Game of Thrones. De strijd om Winterfell verdubbelt met de opnametijd van tweeënhalve maand het vorige record van de serie, dat hoogstwaarschijnlijk ook al een record was voor een televisieshow in het algemeen. De scène zal niet alleen het langst hebben geduurd om te filmen, maar daarnaast ook nog eens het meeste kosten.

Met het achtste seizoen van Game of Thrones gaat er een einde komen aan een van de populairste series van de afgelopen jaren. De laatste jaargang zal echter pas in 2019 bij HBO verschijnen. De productie is in oktober 2017 begonnen en loopt naar verwachting nog door tot komende juni. Om lekken uit te sluiten, worden er mogelijk meerdere eindscènes gefilmd. De acteurs wordt niet verteld welke van deze plots de juiste is, zodat doorvertellen weinig zin heeft.

Geschreven door: Bjorn Smit
Beeld: HBO


© Alles over Series

Lees ook