Schokkende dood in serie ‘Moordvrouw’

serie Moordvrouw

Kijkers van de serie Moordvrouw kregen zondagavond te maken met een schokkende wending. Een van de personages legde namelijk onverwachts het loodje.

SPOILER ALERT! De laatste aflevering van Moordvrouw nog niet gezien? Lees dan niet verder!

Het hele zevende seizoen kent al verrassende wendingen en is anders dan de trouwe fans gewend zijn. Het team rond rechercheurs Fenna Kremer (Wendy van Dijk) en Evert Numan (Thijs Römer) is dit seizoen niet werkzaam voor de politie, maar voor de AIVD. Ze krijgen hier te maken met een meesterhacker onder de naam Polaris. En nu in de vierde aflevering werd ook nog een van de vaste personages om het leven gebracht, namelijk het geliefde personage Liselotte van Kempen. Sinds seizoen twee wordt deze rol al gespeeld door Fockeline Ouwekerk.

In de zenuwslopende aflevering komt Liselotte de meesterhacker steeds dichter op het spoor. Als Fenna en Liselotte hulp verlenen na een onverwachte aanslag in een tunnel, geeft Polaris Liselotte een dodelijke injectie. Personage Fenna is ontroostbaar als ze ontdekt dat haar collega Liselotte overleden is, maar ook Wendy van Dijk zelf is aangedaan. De actrice is te zien in een emotioneel filmpje op het instagram-account van Fockeline. “Wij konden het zelf helemaal niet aan, ik moest de hele tijd huilen, maar dat maakt het wel echt”, zegt Van Dijk.Moordvrouw

In hetzelfde filmpje stromen de tranen van Fockeline haar wangen. “Lieve allemaal… wat een overweldigende lieve en verdrietige reacties.. dank je wel voor het trouwe kijken! Ik heb met heel veel liefde Liselotte van Kempen gespeeld in @moordvrouw en ik zal t noooooooit vergeten!”, schrijft Fockeline onder het filmpje.

Op social media gaat het los wat betreft de plotselinge dood van het populaire personage. De emoties lopen dan ook hoog op. Fans lijken niet blij te zijn dat Liselotte uit de serie is geschreven. Toch is het niet voor het eerst dat een geliefd personage overlijdt in de serie. Kijkers moesten eerder al afscheid nemen van Menno de Waard (Porgy Franssen).

Geschreven door: Judith Visser
Beeld: RTL


© Alles over Series

Lees ook