Recap Moordvrouw aflevering 8: ‘Twinkle Twinkle Little Star’

Moordvrouw aflevering 8

Vorige week zagen we dat Santos bij Naomi in de auto werd gezet. Ze nam Santos mee naar huis, naar haar vader. Fenna, Bram, Bo en Evert gingen er als een gek achteraan. Ondertussen wordt Santos naar binnen gedragen. Of eigenlijk meer gesleept. En daar wacht Rosman op hem. Wat gebeurt er verder? Je leest het in de Recap van Moordvrouw aflevering 8.

Dries vraagt Henry om ‘versterking’ maar zo zegt hij het niet. Hij zegt namelijk dat ze nu met een team naar het huis van Rosman moeten gaan, dan hebben ze een goede kans om de mol te ontmaskeren. Slim Dries! Maar wij weten natuurlijk allang dat Jan Versteegh de mol is. Ze moeten wel even opschieten want Fenna, Bram, Evert en Bo zijn al door het bos aan het banjeren op weg naar het huis. En we weten inmiddels dat het team zich niet echt aan regels en afspraken houdt. Bo ziet dat Santos online is in het huis van Rosman, ze heeft geen verbinding dus gaat even terug naar auto. Ik vraag me dan altijd af of dat wel zo verstandig is.

Een bewapende man komt uit het huis van Rosman en pakt het tasje uit de auto waarin alle spullen van Santos zitten, inclusief de spuit met het ‘dodelijke middel’. Tenminste dat denken ze nu nog. Naomi spuit de vloeistof in het lichaam van Santos. Ze verwacht dat hij doodgaat maar het maakt hem juist beter. Rosman wil praten met Santos en Santos weet wel waarover: money. Natuurlijk gaat het over geld. Het gaat altijd over geld. ‘Naomi heeft een nieuwe vriend en hij vertelt haar alles. Dat jij mij ript bijvoorbeeld.’ ‘Dat klopt’, zegt Santos, ‘Ik pak zo’n anderhalf miljoen van je af.’ Rosman dreigt, hij wil alles terug. Alle centen, stuk voor stuk. Dan staat ineens de politie voor de deur en dat geeft Evert de kans om ook even mee naar binnen te sluipen.Ze slepen Santos het huis uit. Want in het tuinhuisje gaat de politie, met mol, hem natuurlijk niet vinden. Evert maakt een foto van Rosman en Mike, de geheimzinnige politieagent.  Hij zou weleens de mol kunnen zijn. Als dan twee van de drie politieagenten naar buiten lopen, naar het huisje waar Santos zit, komt Mike achter ze aan om te zeggen dat dat niet nodig is. Fenna ziet en hoort dat en belt meteen met Dries. En Dries belt meteen met Henry: ‘Het is Mike Fassaard. Je kunt die kakkerlak meteen bij de kladde grijpen of je kunt een eenheid sturen naar Rosman. En ik heb de voorkeur voor het laatste.’

In het huis bij Rosman is het nog steeds niet helemaal veilig. Hij is iets van plan, dat merk je aan alles. Een van zijn medewerkers, Robbie, staat bij Naomi. Rosman neemt hem even apart, loopt een stukje verder en schiet hem ineens door z’n hoofd. Dat was hij dus van plan. Een heel slecht plan en slechte timing. Fenna en Bram zitten namelijk in de bosjes en ze hebben alles gezien.

Ondertussen is Evert in zijn eentje op pad. Niet heel slim Evert. Dan heb ik altijd de neiging om te zeggen: ‘Ga nou terug! Doe het niet.’ Maar hij doet het wel. Met een spannend muziekje op de achtergrond, is hier ook wel gepast, loopt hij de tuin in. Tot hij ineens door iemand op zijn hoofd wordt geslagen en knock-out op de grond ligt. Daar heb je het al Evert, ik zei nog zo niet doen. Bram klimt over het hek heen want hij hoort geschreeuw. Hij gaat kijken wat er aan de hand is en Fenna blijft achter. Rosman en Naomi vinden Evert en nemen hem mee naar binnen. Dries valt binnen bij John en Henry maar zij hebben ook een groot probleem. De gehele waterorganisatie is namelijk gehackt, ze denken door ongeveer duizend man. Daar twijfel ik aan.

Bij Rosman zit Evert op een stoel gebonden met een doek in zijn mond. Rosman gaat voor Santos zitten, want hij zit ook in die ruimte. ‘Ga je mij terugbetalen?’ Maar Santos geeft niet het gewenste antwoord: ‘Ga jij dat doen?’ ‘Ik? Jij bent mijn bezit.’ Rosman wordt boos en gaat dichter naar Santos toe. Dan begint Santos weer dat enge liedje te zingen. ‘Twinkle Twinkle Little Star.’ Op zijn tablet wordt iets geactiveerd en Rosman begint heel raar te doen. Hij valt achterover in zijn stoel.

Santos vertelt Naomi dat Rosman heel ziek is en Parkinson heeft. Hij heeft een tijdje in het buitenland gezeten en daar heeft hij iets gekregen, een neurostimulator. En dat heeft Santos nu waarschijnlijk gehackt. Ze besluiten om eerst ‘Emiel’ dood te schieten maar Naomi schreeuwt heel hard ‘Nee!’ Op dat moment begint Santos te zingen, alweer. En weer dat enge liedje. Hij weet ook niet van ophouden. Een van de mannen van Rosman begint op hem in te slaan maar hij blijft zingen. Rosman komt daardoor niet meer uit z’n woorden en zakt in elkaar. Naomi ziet de tablet van Santos, daar staan lijntjes op. Iedere keer als haar vader iets zegt bewegen de lijntjes. Hij heeft haar vader in zijn macht.

In het huis gaat de lap aan en uit. Een van de mannen van Rosman ziet dat en gaat erop af, het is Bram. Naomi krijgt daardoor de kans om Evert los te krijgen. Net voordat die man binnen op Bram wil schieten schiet Fenna hem neer. Ik kreeg het er even benauwd van. Het was weer bijna fout gegaan. Bram en Fenna zijn in het huisje waar Santos, Rosman, Naomi en Evert zijn. Ze zijn erachter dat het hoofd van Rosman is gehackt, door Santos. Dat vind ik wel een klein beetje onrealistisch, maar dat past wel bij dit seizoen. Ze proberen nog om de hack te voorkomen door te praten met Santos. Maar volgens hem is het al te laat. Het hele watersysteem heeft een virus. Alleen Santos kan dit stoppen.

Bo probeert de hack onschadelijk te maken. ‘Het is een DDos, maar het staat in verbinding met een soort puls.’ En dat, ja mensen het kan nog krankzinniger dan het als was, is zijn hart. Een pacemaker. Als zijn hart stopt, is het foute boel. Santos ziet er slecht uit, dus Fenna dient zijn medicijn toe. Het werkt, de storing wordt minder. En net als je denkt dat het even rustig is, worden ze omsingeld door politieagenten. Maar dan komt Lichtveld ze helpen: ‘Stop! Het zijn onze eigen mensen.’  En dan biedt ze ook nog haar excuses aan. Dries gaat nog even langs bij Santos. ‘Dus dit is de schoft waar we al die tijd zo bang voor waren?’ De politie neemt Santos en Rosman mee.

Achteraf blijkt dat Santos het geld van Rosman naar een stichting in India stuurde voor zieke kinderen. ‘Twinkle Twinkle Little Star’ Santos kijkt nog even eng door het gat van de cel heen. Dan wordt het raampje dichtgegooid en is het voorbij. Voorlopig. Want dat weet je bij deze serie maar nooit.

Geschreven door: Charlotte van de Kant
Beeld: RTL


© Alles over Series

Lees ook