Recensie: ‘The Big Bang Theory’ seizoen 8

Al jaren is de leukste komedie op de buis The Big Bang Theory, waarin we mee kunnen lachen om nerderige grappen en meeleven met de liefdesrelaties van deze vriendengroep. In seizoen 8 zijn ze weer goed op dreef!

Aan het begin van seizoen 8 is Sheldon teruggekeerd van zijn spirituele treinreis. Leonard en Penny hebben zich na een ellenlange knipperlichtrelatie eindelijk verloofd en zij zijn ongelofelijk gelukkig. Ook Sheldon heeft iemand gevonden, namelijk neurobiologe Amy Farrah Fowler. Uiteraard hebben zij niet zomaar een relatie maar hebben zij een ‘relatie overeenkomst’ gesloten.

Raj staat wat meer op de achtergrond dit seizoen, maar het gaat met hem goed want hij heeft eindelijk geleerd hoe hij met vrouwen moet praten en slaat aan het daten. Howard en Bernadette hebben wat moeilijkheden te verduren gehad met het overlijden van Howards moeder en gaan in het huis wonen dat zij hem heeft nagelaten. Maar daar woont ook nog iemand.

Seizoen 8 gaat lekker verder waar seizoen 7 was opgehouden. Grote veranderingen zijn er niet. Dat is mooi, want elke aflevering is nog net zo fris en leuk als die van de eerdere seizoenen. Qua plot is de grootste verandering de relatie van Sheldon en Amy. Zij weten eindelijk wat stapjes te zetten samen, dat uiteraard veel hilarische situaties oplevert maar tegelijkertijd erg aandoenlijk is. Een andere verandering is dat Sheldon en Penny steeds beter bevriend raken. Dit is iets dat geleidelijk is ontstaan, maar dat in dit seizoen nog duidelijker naar voren komt.Het leuke aan The Big Bang Theory is de chemie tussen de vrienden en de originaliteit van de grappen. Daarin doet seizoen 8 totaal niet onder voor de eerdere seizoenen en is hierdoor een echte aanrader. Het leukste is als je alle seizoenen gezien hebt, voor je aan deze begint omdat je dan echt begrijpt hoe de relaties zijn ontstaan, maar je kan het seizoen ook los kijken zonder dat je al teveel achtergrondinformatie nodig hebt, alles wijst zich vanzelf. De extraatjes op de DVD zijn ook erg leuk, zoals de bloopers en de discussie van de cast tijdens Comic-Con.

Na de laatste aflevering wil je eigenlijk meteen doorkijken in seizoen 9. Gelukkig lijkt het einde voor deze geweldige serie nog lang niet in zicht en komt er niet alleen een negende maar ook een tiende seizoen.


© Alles over Series

Lees ook