Netflix Kijktip: The Last Dance

beste sportseries op Netflix

Op zoek naar een volgende serie om te bingen? Dan is The Last Dance op Netflix een echte aanrader. Deze serie gaat over het laatste seizoen van Michael Jordan bij de Chicago Bulls. De eerste twee afleveringen smaakten in ieder geval naar meer!

Eigenlijk zou The Last Dance pas deze zomer op Netflix te zien zijn. Maar omdat er voorlopig even geen grote sportevenementen en -wedstrijden live op televisie worden uitgezonden, heeft de streamingsdienst de première van de documentaire over basketballer Michael Jordan vervroegd. Bekijk hieronder de trailer.The Last Dance is een documentaire welke bestaat uit tien afleveringen en kwam tot stand door een samenwerking tussen Netflix en de sportzender ESPN. Er wordt hierin vooral aandacht besteed aan het laatste seizoen van Jordan bij de Chicago Bulls. Een seizoen met veel druk en spanning en waarin de Bulls voor een documentaire door een cameraploeg werd gevolgd.

Er komen in de documentaire dus heel wat beelden te zien van het seizoen 1997-1998 welke nog nooit eerder zijn uitgezonden. Ook komen alle betrokkenen aan het woord in interviews die tussen de beelden door te zien zijn. Ook Michael Jordan komt hierbij uitgebreid aan het woord. We zien ook wat Jordan de beste maakte. Hoe hij keihard werkte om zichzelf te blijven verbeteren en veel verwachtte van hemzelf en de mensen om hem heen. De docu biedt dus echt een heel interessant inkijkje in het leven van deze legendarische topsporter.

 

 

Wie alle afleveringen achter elkaar wil kijken moet alleen wel nog even wachten. De eerste twee afleveringen van The Last Dance kan je nu bekijken. Vervolgens zullen daar elke maandag twee aan worden toegevoegd. De eerste twee waren erg sterk, dus wij zitten volgende week klaar om de volgende te kijken.

Beeld: Netflix


© Alles over Series

Lees ook