Interview met Billions- actrice Maggie Siff

Maggie Siff interview

Maggie Siff speelde jarenlang in Sons of Anarchy en speelt nu een hoofdrol in Billions. Wij spraken de actrice tijdens het Monte Carlo TV Festival over haar rol in de serie en hoe het is om die pikante scènes op te moeten nemen.

Hoe zijn Damien Lewis en Paul Giamatti om mee te werken?
“Ze zijn allebei geweldige acteurs maar ook hele aardige mensen. Ze zijn heel speels dus onze set is een leuke plek om te zijn. Geen van beiden is zo alpha of agressief als de personages die ze spelen. En ze stappen ook zo weer uit die personages. Mensen denken dat onze set macho is maar dat is niet zo.”

Hoe goed ga je zelf met geld om?
Eigenlijk niet goed hoor. Ik zou niet een goede financieel adviseur kunnen zijn of miljardair. Daar ligt mijn kracht dus niet.Je speelde eerder lange tijd een rol in Sons of Anarchy. Hoe verschilde de rol in Billions daarmee?
“Het was zo een agressieve wereld waarin van alles gebeurde dat traumatisch is. Mensen waren krachtig door geweld te gebruiken. Die serie draaide echt om de spierballen. En daarom ook erg leuk om te doen, het was bijna een opera. En deze wereld is zo anders. Deze mensen denken over wat ze doen en hun kracht komt voort uit het uitdenken wat hun stap zal zijn.”

Wat was je reactie toen je erachter kwam dat je rol een dosis SM bevatte?
“Ik was net bevallen dus toen ik het script las van de eerste aflevering was ik zo moe, dat ik het niet uit kon lezen. Aan het einde van de eerste aflevering komen we erachter dus ik ging slapen met het idee dat het een bepaald soort serie was, om de volgende dag erachter te komen dat het compleet anders zat. Toen las ik de rest en moest ik wel even nadenken. Het zorgde wel voor een grote verrassing. Dat vond ik interessant en ik had veel vragen. Ik wilde weten of ik me er goed bij zou voelen en hoe het onderdeel zou vormen van het verhaal. Ik kwam erachter dat het af en toe in beeld zou komen omdat het niet om de sensatie ervan zou gaan, maar over een inkijkje in een huwelijk. En dat vond ik interessant.”

Hoe is het om die scènes op te nemen?
“Moeilijk want ze zijn erg technisch. We zitten allebei in compromitterende posities. Paul grapt vaak dat hij in slaap valt. Maar ik moet alle acties uitvoeren terwijl hij ligt dus ik moet oppassen, dat ik hem niet brand, dat ik op de juiste plek sta en ga zo maar door. En er zijn ook veel emoties die erbij komen kijken. Het zijn dus interessante draaidagen maar wel intens. Maar we lachen erom en vormen een echt team.”


© Alles over Series

Lees ook