Making a Murderer part 2 in oktober op Netflix

Making a Murderer part 2

Goed nieuws! Het langverwachte vervolg van de docuserie Making a Murderer is aangekondigd. Vanaf 19 oktober kunnen we 10 nieuwe afleveringen van de Netflix Original bingen. De veroordeling uit deel 1 was slecht het begin,  Making a Murderer part 2 is een feit.

De serie is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Steven Avery en zijn neef Brendan Dassey. Filmmakers Laura Ricciardi en Moira Demos geven ons een kijkje achter de schermen van het complexe Amerikaanse rechtssysteem. In deel 1 zagen we hoe Avery mogelijk geframed is voor de moord op fotografe Tessa Halbach. In het vervolg van Making a Murder volgen we opnieuw Avery, Dassey, hun families en alle betrokken juridische teams. De tien nieuwe afleveringen zoomen in op de ervaringen van de veroordeelden en het proces na de veroordeling.Nieuw in de serie is Kathleen Zellner, een taaie en gemotiveerde advocaat. Ze wil niet alleen bewijzen dat Avery ten onrechte is veroordeeld, maar ze wil hem ook nog eens vrij krijgen. Zellner heeft al eerder onrechtmatige veroordelingen rechtgezet.

Hoe en waarom de jury Steven Avery heeft veroordeeld en hoe het zal aflopen zien we op 19 oktober in dit vervolg op de docuserie.

Geschreven door: Rosemarijn Zandt
Beeld: Netflix


© Alles over Series

Lees ook