Diego Luna en Michael Pena in seizoen 4 van Narcos

seizoen 4 van Narcos

DEA-agent Javier Peña (Pedro Pascal) maakt plaats voor Diego Luna en Michael Peña als hoofdpersonen in seizoen 4 van Narcos. Dit heeft Netflix bekend gemaakt via een teaser voor seizoen 4 die je hieronder kan bekijken. In dit seizoen zullen Luna en Peña het leven van drugsbazen in Mexico zuur maken.

Toen hoofdpersonage Pablo Escobar uit Narcos verdween, vroegen critici zich af of de serie wel overeind zou blijven. Dat was het geval, ruim zelfs. Maar in seizoen 4 komen er dus zelfs twee nieuwe hoofdpersonages. Het concept van Narcos is even briljant als simpel: kies een Latijns-Amerikaans drugskartel uit, zorg voor een zenuwslopend kat-en-muisspel en volg de loop van de geschiedenis. In het geval van Narcos trekken de bad guys dan vaak aan het kortste eind.Hoewel dit de kijkers een hoog ‘boontje komt om zijn loontje-gehalte’ geeft, moet je daardoor wel afscheid nemen van sterke personages. Zoals het geval was aan het einde van seizoen 2 toen Escobar eindelijk werd gepakt. De hele serie draaide om dit personage en ineens was hij weg.

Het was toen al duidelijk dat de jacht in seizoen 3 voortgezet zou worden op het Cali-kartel, maar ongetwijfeld dat veel mensen zich afvroegen: ‘hoe moet de serie verder zonder het kenmerkende gebulder van cocaïnekoning Escobar?’

Uiteindelijk is dat goed gekomen, want ook over seizoen 3 zijn de meeste media lyrisch. Wellicht heeft dat te maken met het concept. Dat het succes van Narcos eerder gestoeld is op spanning en de sinistere wereld van drugskartels, dan op hoofdpersonages.
In seizoen 4 gaat Narcos qua hoofdpersonages dus nog een stapje verder. Zal dit net zo goed uitpakken als in seizoen 3? Dat weten we pas ergens in 2018, dus nog even geduld.

Geschreven door: Carlo Doodeman
Beeld: Netflix


© Alles over Series

Lees ook