Geen overlapping van ‘Sabrina’ en ‘Riverdale’

Nieuw op Netflix

In 2018 krijgen we de Riverdale– spinoff gebaseerd op Sabrina The Teenage Witch. Maar Riverdale- actrice Lili Reinhart stelde veel fans teleur in een interview. Volgens Screenrant vertelde ze niet niet te denken dat The Chilling Adventures of Sabrina zich in hetzelfde universum zal afspelen als Riverdale.

Riverdale heeft een enorme fanbase opgebouwd sinds het zijn debuut maakte in 2017. De populariteit blijft alleen maar groeien. Het nieuws over een spin-off kwam niet als een verrassing. Maar enige overlapping werd wel verwacht. Bijvoorbeeld dat Sabrina te gast zou zijn in een Halloween-aflevering van Riverdale of aan het einde van het eerste seizoen. Geen van beide gebeurde.

Dat was een teleurstelling voor de fans, maar een cross-over zou volgens Lili Reinhart (die Betty Cooper in Riverdale speelt) niet logisch zijn. “Ik weet niet wat het plan voor Sabrina is of welk aspect van het bovennatuurlijke of de magie zal worden gebruikt”, vertelt Reinhart. “Maar wat ik wel weet is dat dit niet in Riverdale bestaat. Tenminste, niet nu meteen. Het zou dus niet logisch zijn om die twee werelden te laten botsen.”

De tv-serie zal trouwens ook niet lijken op haar voorganger uit de jaren 90. De nieuwe reeks zal een veel donkerder verhaal hebben waarin Sabrina kwade en geheimzinnige krachten bestrijdt. Het doet ons vermoeden dat het een stuk spannender zal gaan worden. Jammer genoeg voor de fans zullen er naar verwachting dus geen Riverdale personages in de nieuwe serie voorkomen. Toch zal de nieuwe serie hoogstwaarschijnlijk wel afhankelijk zijn van Riverdale– fans om de serie de fanbase te geven die het nodig heeft op Netflix. En je weet het nooit. Wellicht dat er toch ergens in de toekomst een cross-over komt.Geschreven door: Judith Visser
Beeld: Netflix


© Alles over Series

Lees ook