BBC geeft een sneak peak ‘Doctor Who’- kerstspecial

Doctor Who- kerstspecial

Het is bijna december en dat betekent dat, na het vertrek van Sinterklaas, de kerstbomen tevoorschijn gaan komen. Kerst is dus weer in aantocht en dat betekent dat ook de Doctor Who– kerstspecial er weer aan zit te komen. Om de fans van de serie alvast in de stemming te krijgen, heeft BBC een korte preview van de special op YouTube gezet.

Voor wie de serie Doctor Who (nog) niet kent: de hoofdrol in de serie is voor een tijdreiziger genaamd ‘The Doctor’, die zich met een TARDIS door het universum beweegt. Met hulp van enkele assistenten vecht hij buitenaardse wezens en andere tegenstanders, om zodoende de bevolking en hulpbehoevenden te helpen. Door de jaren heen hebben meerdere acteurs de rol van ‘The Doctor’ op zich genomen. Elke keer als de acteur verandert, komt er een nieuwe incarnatie van de hoofdrolspeler. Dat houdt in dat momenteel de Twaalfde Doctor, gespeeld door Peter Capaldi, te zien is in Doctor Who.Al sinds het begin van het uitzenden in 1963 is Doctor Who een begrip in Groot-Brittannië, waar de BBC destijds begon met het produceren en uitzenden van de serie. Na een onderbreking, die van 1989 tot 2005 duurde, kwam er een nieuwe reeks. Sinds het begin van de nieuwe reeks in 2005 is er jaarlijks een Doctor Who- kerstspecial, en ook in 2017 is dat weer het geval. Op eerste kerstdag zullen dan ook vele Britten weer aan de buis gekluisterd zitten voor de kerstuitzending. BBC maakte enkele weken geleden al bekend waar de aflevering, met de titel Twice Upon a Time, over zal gaan.

“Het magische laatste hoofdstuk van de reis van de Twaalfde Doctor (Peter Capaldi) ziet de tijdreiziger samenwerken met zijn voormalige zelf, de allereerste Doctor (David Bradley – Harry Potter, Game of Thrones) en een terugkerende Bill Potts (Pearl Mackie), voor een laatste avontuur. Twee Doctors stranden in een Arctisch sneeuwlandschap en weigeren de regeneratie onder ogen te zien. Betoverde glasmensen, die hun slachtoffers uit een bevroren tijd stelen. En een kapitein uit de Eerste Wereldoorlog die bestemd is om te sterven op het slagveld, maar uit de loopgraven wordt gehaald om zijn rol te spelen in het verhaal van de Doctor. Twice Upon A Time markeert het einde van een tijdperk, met een opwindend nieuw verhaal over de kracht van hoop in de donkerste uren van de mensheid. Maar omdat de Docter zijn verleden onder ogen moet zien om zijn toekomst te bepalen, is zijn reis nog maar net begonnen.”

De Eerste Doctor maakt dus ook zijn opwachting in de kerstspecial. In de sneak peak die BBC heeft gegeven, gaat de Eerste Doctor naar de TARDIS van de twaalfde incarnatie. Hij kijkt verbaasd rond en komt erachter dat hij aan het praten is met de Twaalfde Doctor. Intussen staat ook de kapitein uit de Eerste Wereldoorlog in deze ruimte. Hij begrijpt niet dat de Eerste Wereldoorlog de Eerste Wereldoorlog is, en ook kijkt hij vragen als hij een videoband tevoorschijn tovert. De volledige trailer is hier te zien.

De Doctor Who– kerstspecial van 2017 zal meteen het laatste kunstje zijn van Capaldi als Twaalfde Doctor: vanaf het volgende seizoen zal Jodie Whittaker als eerste vrouw de rol van ‘The Doctor’ op zich nemen. Aan het eind van de kerstspecial zal zij voor het eerst te zien zijn als Dertiende Doctor en vanaf het komende seizoen neemt ze het stokje volledig over van Capaldi.

Geschreven door: Bjorn Smit
Beeld: BBC America


© Alles over Series

Lees ook