De beste sportseries op Netflix

beste sportseries op Netflix

Houd je van sport en Netflix kijken? Dan zijn dit de beste sportseries op Netflix die je gezien moet hebben!

El Dia Menos Pensado
Deze documentaireserie gaat over de profwielrenners van Team Movistar. Zij worden tijdens verschillende grote rondes op de huid gevolgd door een cameraploeg. Doormiddel van interviews met de staf en met de renners zelf krijg je een mooi beeld van de onderlinge spanningen tussen de topsporters. Bij andere sporten hebben we deze vorm van vastleggen al eens gezien, maar in de wielersport is dit uniek. De rivaliteit binnen de ploeg maakt de serie extra spannend om naar te kijken. Vooral kopman en enfant terrible Mikel Landa is vaak betrokken bij onderlinge conflicten. Deze zesdelige serie met afleveringen van ongeveer twintig minuten laat een bijzonder beeld zien van een wielerploeg vol met ego’s die elkaar op een harde en temperamentvolle manier naar een hoger niveau tillen.Sunderland Till I Die
Deze serie gaat over het dramatische verhaal van voetbalclub Sunderland die twee seizoenen achter elkaar degraderen. Er zijn in totaal twee seizoenen van de serie uitgebracht waarvan de eerste in het seizoen 2017/2018 is opgenomen. Bij voetbalclubs filmen volgens het proces ‘fly on the wall’ is inmiddels niet meer nieuw, maar de manier waarop is gefilmd wel. Voorzitter van Sunderland Stewart Donald heeft een spits nodig, veel tijd heeft hij hier niet voor want het is deadline day. De blinde paniek bij de voorzitter en het paniekerige gebel naar zaakwaarnemers geeft deze serie iets extra’s. De twee seizoenen met in totaal veertien afleveringen vliegen werkelijk waar voorbij. Ook voor mensen die niets met voetbal hebben is de emotionele en sfeervolle serie het kijken waard.

The Last Dance
Misschien wel de bekendste serie uit dit lijstje is de serie The Last Dance. De serie die volledig rondom basketballer Michael Jordan draait is door velen al de hemel in geprezen en dat is niet geheel onterecht. De beelden uit zijn jeugd gecombineerd met zijn unieke prestatie in de MBA zijn zo goed vastgelegd dat je spontaan wil gaan basketballen na het zien van de serie. De velen interviews met mensen die dicht bij Jordan staan geven de serie veel diepte, iets waar het bij vergelijkbare documentaireseries nog wel eens aan ontbreekt. Veel meer zal ik niet over de serie weggeven, je moet gewoon gaan kijken.

Maradona en Sinaloa
De ooit zo geweldige voetballer Maradona die onder andere uitkwam voor Napoli en Barcelona gaat na zijn carrière aan de slag als trainer. Na een eerdere mislukking bij het nationale elftal van Argentinië grijpt Maradona nu zijn kans bij El Dorados in Culiacan, het hart van het Sinaloa-kartel. De kreupele verschijning in verband met zijn typische media-optredens zorgen voor scepsis bij veel media. De supporters blijven zijn prestatie in het verleden herinneren en behandelen hem als een ware god. Maradonna stapt in op het moment dat El Dorados onderaan staat, maar de aanwezigheid van Maradona maakt wat los bij de Mexicanen.

Apache
Deze serie gaat over voetballer Carlos Tevez die opgroeit in een van de slechtste wijken van Buenos Aires. Als jonge jongen is Tevez al helemaal gek van voetbal en blinkt hij uit in de zaal. Al snel wordt zijn talent opgemerkt en komt hij op de radar bij verschillende profclubs. Ondertussen heeft hij het zwaar in zijn privéleven waar drugs en geweld aan de orde van de dag zijn. De acteurs in de serie zijn niet geweldig, maar de mooie beelden van Buenos Aires maken veel goed. De afleveringen duren 45 minuten en kijken makkelijk weg. Voor de voetballiefhebbers en mensen die van feelgood films houden is dit zeker een aanrader, verwacht alleen geen hoogstaande acteurs.

Drive to Survive
Coureurs, managers en teameigenaars leven in een snelle wereld – zowel op als buiten de racebaan – tijdens elk moordend seizoen vol Formule 1-races. Drive to Survive vertelt in elk seizoen het verhaal van een F1- seizoen waarbij allemaal insiders aan het woord komen en de camera’s een uniek kijkje achter de schermen bieden. Zonder twijfel is dit een van de beste sportseries op Netflix die niet alleen leuk is voor de fans maar ook een opstapje vormt voor veel mensen om deze sport te ontdekken.

Geschreven door: Hidde Looijestijn
Beeld: Netflix


© Alles over Series

Lees ook