DVD Recensie: Big Little Lies seizoen 2

Big Little Lies seizoen 2

Het eerste seizoen van Big Little Lies was een enorm succes. De serie werd geprezen vanwege de regie, prachtige hoofdrollen (waarbij vooral Nicole Kidman veel in de prijzen viel) en spannende en goed uitgewerkte verhaal gebaseerd op het gelijknamige boek van Liane Moriarty. Het kon dan ook niet uitblijven dat deze serie een vervolg zou krijgen. Maar zou dit aan het eerste seizoen kunnen tippen? Wij nemen het onder de loep in deze DVD recensie van Big Little Lies seizoen 2.Big Little Lies seizoen 2 gaat verder waar we in seizoen 1 ophielden (SPOILER ALERT!). In de nasleep van het overlijden van Perry proberen Celeste, Madeline, Jane en Renata hun levens weer op te pakken. Dat lukt ze niet allemaal even makkelijk. Met name Bonnie worstelt met de gebeurtenissen en overweegt om zichzelf aan te geven bij de politie. Maar dan komen alle vrouwen in de problemen omdat ze allemaal hebben gelogen om Bonnie te beschermen. Zij doen er dus alles aan om te zorgen dat Bonnie haar mond houdt. Wat de zaak bemoeilijkt is dat Perry’s moeder Mary Louise bij Celeste verblijft om voor de kinderen te zorgen. Zij begint steeds meer vragen te stellen. Dat Perry Celeste van tijd tot tijd in elkaar sloeg gelooft zij niks van. Haar Perry was de goedheid zelve toch? Dat beeld wordt moeilijker om in stand te houden als ze wordt geconfronteerd met het feit dat Ziggy, de zoon van Jane, een resultaat is van een verkrachting van Perry.

Big Little Lies seizoen 2

Ondertussen rommelt het huwelijk van Madeline en Ed maar door. Hij komt erachter dat zij vreemd is gegaan en laat zich hierdoor van een heel andere kant zien. Het zorgt ervoor dat Madeleine nu haar fouten inziet. Tussen Bonnie en Nathan rommelt het ook. Bezoek van Bonnie’s moeder helpt de zaken ook niet. Ook Bonnie blijkt veel oud zeer te hebben, wat we door middel van flashbacks te zien krijgen. Renata krijgt problemen op financieel vlak en Jane ontmoet iemand, die haar vertrouwen weet te winnen.

Big Little Lies seizoen 2

In het eerste seizoen was er gelijke aandacht voor alle verhaallijnen. Maar in het tweede seizoen ligt de focus erg op de nasleep van Perry’s dood en dus op Celeste (opnieuw Kidman in topvorm) en Perry’s moeder. Verder krijgt Bonnie veel aandacht. Zij was het minst uitgelicht in het eerste seizoen maar met behulp van flashbacks wordt getracht haar een even interessant personage te maken als de andere vier vrouwen. Helaas blijft Bonnie een beetje saai. Ook Perry’s moeder komt best prominent in beeld. Op papier heeft zij niet zo een interessante verhaallijn (je ziet al mijlenver aankomen wat daar de ontknoping is) maar de casting van Meryl Streep was een meesterlijke zet. Zij weet dit kleine rolletje geweldig in te vullen, waardoor de momenten waar zij in beeld is een genot vormen om naar te kijken. Een kleine blik en een intonatie zorgen voor allemaal beladen momenten. Verder is kersverse Oscarwinnares Laura Dern als Renata weer geweldig. Zij lijkt ook iets meer aandacht te krijgen, iets dat we alleen maar kunnen toejuichen.

Big Little Lies seizoen 2

Hoewel we veelal dezelfde personages volgen, voelt het tweede seizoen wel anders. Dat kan komen omdat Jean-Marc Vallée niet langer de regisseur is maar enkel producent. Voor de regie werd arthouse regisseur Andrea Arnold aangetrokken, iemand met een heel eigen stijl. Na afloop van de opnames zou Jean-Marc Vallée veel reshoots gedaan hebben om het allemaal meer in lijn te krijgen met het eerste seizoen. Dat is dus niet helemaal gelukt. Het is toch net even anders qua feel. Maar dat zijn kleine puntjes. Laten we eerlijk zijn; Big Little Lies is een geweldige serie zoals er meer gemaakt mogen worden. Eentje die echt heerlijk is om te kijken en ook het tweede seizoen binge je zo weg. Na afloop vind je maar 1 ding jammer; namelijk dat er niet meer afleveringen zijn…

 

Big Little Lies seizoen 2 is nu verkrijgbaar op DVD en Blu-ray. Heb je het eerste seizoen nog niet gezien? Dan is ook de boxset verkrijgbaar met seizoen 1 en 2!

Beeld: Warner Bros


© Alles over Series

Lees ook