HBO-serie ‘Big Little Lies’ krijgt een tweede seizoen

Big Little Lies krijgt een tweede seizoen

Goed nieuws voor serieliefhebbers: de succesvolle en zeer verslavende miniserie Big Little Lies krijgt een tweede seizoen! Er was enige tijd speculatie over maar de kogel is dan toch door de kerk. Hoofdrolspeelsters Nicole Kidman en Reese Witherspoon hebben net als scriptschrijver David E. Kelley getekend voor seizoen 2 en dat betekent weer een boel drama in het stadje Monterey.

Seizoen 1 van de Amerikaanse hitserie is sinds februari dit jaar te zien op HBO. De miniserie is gebaseerd op de gelijknamige roman van schrijfster Liane Moriarty en speelt zich af in Monterey. Het verhaal volgt drie moeders waarvan het leven nagenoeg perfect lijkt, maar niets is minder waar. In en rond de basisschool Pirriwee Public gebeuren mysterieuze dingen en tijdens de benefietavond valt er een dode. Een ongeluk? Of is er opzet in het spel? Één ding is zeker: niets is wat het lijkt in Monterey.

Aangezien het eerste seizoen het verhaal van het gehele boek van Liane Moriarty laat zien zal seizoen twee dus niet puur op dit boek gebaseerd zijn. Seizoen een heeft wel een open einde, dus er is veel mogelijk. Ook zal het tweede seizoen net als het eerste uit zeven afleveringen bestaan. En de afleveringen zullen geregisseerd worden door de Britse filmregisseuse Andrea Arnold, heeft zender HBO laten weten.Zowel Nicole Kidman als Reese Witherspoon geven in verschillende media aan erg blij te zijn dat de serie een vervolg krijgt. Big Little Lies is dan ook erg succesvol gebleken: de serie wordt ook wel één van de beste series van dit jaar genoemd. Ook het prijzenlijstje liegt er niet om. Bij de Emmy’s kon Big Little Lies namelijk rekenen op maar liefst acht awards. Daar begon dan ook de geruchtenmolen over een mogelijk tweede seizoen te draaien. Het grote succes, positieve critici en het enthousiaste publiek hebben er dan ook voor gezorgd dat er besloten is een vervolg te maken. Lucky us! Wij kunnen niet wachten.

Geschreven door: Britte van Erven
Beeld: HBO


© Alles over Series

Lees ook