Deze week op TV: 25 tot 31 december

Big Little Lies seizoen 2

Tijdens de kerstdagen en de jaarwisseling heb je hopelijk genoeg tijd om even lekker te relaxen met iets leuks op de buis. Hier een beetje inspiratie over wat er deze week op tv te zien is!

Call the Midwife Christmas Special
Maandag 20:40 op BBC1

Voordat seizoen 7 zal verschijnen kunnen we alvast weer even genieten van Call the Midwife tijdens de feestdagen: een kerstspecial! De Midwives vieren hun kerst vergezeld door een dik pak sneeuw: het blijkt de koudste winter van de afgelopen driehonderd jaar. Weer of geen weer, ze blijven zich met man en macht inzetten voor hun patiënten.

America’s Nex Top Model
Maandag 20:30 op RTL5

Eindelijk is het zover: de finale van America’s Next Top Model. De finalisten hebben ieder veel vooruitgang geboekt maar dat neemt niet weg dat de zenuwen de overhand nemen. Tijdens de spectaculaire catwalkshow struikelt een van de finalisten zelfs precies voor de neus van de jury. Wie mag zich uiteindelijk America’s Next Top Model noemen?Little Women

Little Women
Dinsdag 21:00 op BBC1

Een verfilming van de gelijknamige roman van Louisa May Alcott in de vorm van een driedelige miniserie. Vanaf tweede kerstdag is er tot en met donderdag 28 december elke dag een aflevering te zien. Vier jonge zussen groeien tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog op. Daarnaast krijgen ze te maken met rivaliteit, liefde en dood. De miniserie belooft zeker de moeite waard te zijn met een bekende cast.

The Miniaturist
Dinsdag 22:00 op BBC1

Een goed moment om aan deze serie te beginnen: dit is namelijk de eerste aflevering. The Miniaturist is gebaseerd op het gelijknamige boek en speelt zich af in onze hoofdstad Amsterdam. Door een gearrangeerd huwelijk is de jonge Nella Oortman hier terechtgekomen. Wanneer haar nieuwe echtgenoot Johannes eindelijk opduikt doet hij haar een miniatuur van het huis waar ze wonen cadeau, maar het duurt niet lang voor er steeds mysterieuzere dingen met het huisje beginnen te gebeuren…

Big Little Lies
Dinsdag 21:40 op Canvas

De eerste aflevering van deze aanrader! Deze miniserie is gebaseerd op de gelijknamige roman van schrijfster Liane Moriarty en speelt zich af in Monterey. Het verhaal volgt drie moeders waarvan het leven nagenoeg perfect lijkt, maar niets is minder waar. In en rond de basisschool Pirriwee Public gebeuren mysterieuze dingen en tijdens de benefietavond valt er een dode. Een ongeluk? Of is er opzet in het spel? Één ding is zeker: niets is wat het lijkt in Monterey.

Hostages
Hostages
Woensdag 22:10 op SBS9

Dokter Ellen Sanders komt voor een onmogelijk dilemma te staan. Als topchirurg is het aan haar om de President van Amerika te opereren. Dit gaat echter niet zoals gepland: haar eigen familie wordt gegijzeld. De gijzelaars eisen dat de president sterft op de operatietafel als ze haar familie nog wil terugzien… Aflevering bevallen? Dan heb je helemaal mazzel: er zijn maar liefst drie afleveringen van Hostages achter elkaar te zien vanavond!

Floortje naar het einde van de wereld
Donderdag 21:30 op NPO1

Reisgraag als altijd reist Floortje in dit programma af naar de verste uithoeken van de wereld. Wie zijn de mensen die daar wonen en hoe is het om in zo’n uithoek te wonen, ver weg van alles en iedereen? De portretten van deze personen en de prachtige beelden van het landschap dat erbij hoort maken dit programma al helemaal de moeite waard! Tevens is dit ook meteen de start van een nieuw seizoen dus dat belooft nog veel meer moois de komende afleveringen.

Flikken Maastricht
Vrijdag 20:35 op NPO1

We moeten nog even wachten op nieuwe politiezaken uit Maastricht en omgeving, maar niet getreurd: we kunnen tot die tijd genieten van seizoen zeven. Rechercheurs Eva en Wolfs zijn nog druk bezig met de klopjacht op hun vijand Daan de Vos. De Vos haalt ze het bloed onder de nagels vandaan maar de twee zullen natuurlijk niet opgeven tot hun rivaal achter slot en grendel zit.

De TV draait door
Zondag 21:35 op NPO1

Oudejaarsavond is natuurlijk een perfect moment om nog even terug te blikken op het afgelopen jaar. Het was weer een bewogen jaar en NPO1 laat op deze avond alle hoogtepunten uit de TV draait door van 2017 zien.


© Alles over Series

Lees ook