Interview met Colman Domingo over ‘Fear the Walking Dead’

Colman Domingo interview

Colman Domingo speelt in Fear the Walking Dead het personage Victor Strand. Alles over Series sprak de uiterst vriendelijke en enthousiaste acteur tijdens het Monte Carlo Television Festival over wapentraining, het terugbrengen van personages en het regisseren van een aflevering in seizoen 4.

Wat is de beste manier om een zombie te vermoorden?
“Je moet ze hoe dan ook in hun hoofd raken. Maar welk wapen je gebruikt, maakt daarbij niet uit. Onze groep in Fear the Walking Dead is pas net begonnen met zware wapens gebruiken in seizoen 4. Daarvoor gebruikten we alles, zelfs een schoen als wapen was ok. We waren een beetje scrappy. En ik vind het leuk dat Victor Strand nog steeds een beetje scrappy is. Hij gebruikt niet zoveel wapens. Zijn grootste wapen is zijn vlotte babbel. Hij weet zich daarmee uit elke situatie te redden. Zijn intelligentie is zijn kracht.”

Krijgen jullie instructies als jullie wapens krijgen hoe je die dient te gebruiken?
“Dit laatste seizoen kregen we voor het eerst wapentraining. We gingen naar een plek in Texas en het was best moeilijk. Want we hebben onze eigen persoonlijke gevoelens als het gaat om wapens in de VS. We moesten dus elk uitvogelen of we het werk konden doen voor de serie, een serie die gaat over overleven naast onze eigen gevoelens over deze wapens. Het bracht veel gevoelens bij ons boven en ik wil dat mensen weten, dat we hier echt niet licht over dachten. Maar deze serie gaat over overleven, niet over anderen moorden. Maar juist elkaar beschermen.”

Hoe zorg je dat jullie de aandacht weten te behouden voor de serie na een aantal seizoenen en met een andere serie in The Walking Dead, dat over hetzelfde onderwerp gaat?
“De enige manier waarop we de aandacht vast weten te houden is door de verhalen die we vertellen en de manier waarop. Wij vertellen ons verhaal weer op een andere manier dan The Walking Dead. Het gaat om deze mensen die samen een familie vormen. Waarom houden we van The Wizard of Oz? Dat gaat over familie en een thuisgevoel. Als je deze serie even los ziet van het genre, gaat het ook om een soort familie en zo een gevoel. Ik denk dat alle acteurs het bijzonder vinden om aan deze serie te werken omdat we voelen dat het in de kern veel groter is dan zomaar een zombie serie.”

Als je een personage terug zou mogen brengen, welke zou dat zijn?

“Ik zou Kim Dickens’ Madison terugbrengen. Weet je waarom? Omdat ik het idee had dat er nog meer verhaal zat in Madisons personage dat we niet te zien hebben gekregen. Het was zo een complex en woest personage. Zo een interessante leider die niet altijd het juiste deed. Ik wist wel toen ik hoorde dat zij eruit zou gaan dat het vanuit het verhaalperspectief een zet was, die nodig was. Want het feit dat zij wegging, zorgde ervoor dat de andere personages daar weer op moesten reageren. Tot het einde dat de serie loopt denk ik dat de invloed van Madison aanwezig zal blijven. Want hoe heeft zij deze personages beïnvloed, welke invloed had zij op Victor Strand?”Hoe was het toen de serie met seizoen 4 een nieuwe weg insloeg?
“De eerste paar maanden van de opnames vond ik moeilijk. Ik snapte niet wat we deden. Als acteurs moet je vertrouwen hebben in het verhaal, maar er gebeurde zoveel dat ik echt moeite had om het bij te benen. Er waren ineens twee verhaallijnen en twee tijdslijnen en nieuwe personages. Het voelde niet als een reboot maar we waren wel allemaal uit onze comfortzone. We veranderden bijvoorbeeld van opnamelocatie. We waren twee jaar lang in Mexico geweest en nu filmden we ineens in Texas. Nieuwe crew waar je je aan moet voorstellen, die je niet kennen. Het was moeilijk als personage, acteur en onderdeel van het ensemble. Maar het zorgt er ook voor dat je eraan werkt om beter te worden.”

Wat mogen we verwachten van de volgende afleveringen?
“Ik denk dat er dingen gaan gebeuren waardoor de personages niet meer samen zullen zijn maar meer zelfstandig zullen moeten opereren. Door dat te doen, leer je de personages denk ik ook veel beter kennen als individuele personages. Hierdoor kunnen ze groeien en als de groep dan weer samenkomt, hebben ze een groei doorgemaakt. Ze zijn dan niet compleet anders dan eerder, maar wel een beetje veranderd.¨

Hoe was je regiedebuut?
“Het was pas in seizoen 3 dat ik erover had nagedacht om zoiets te doen. De producent had een theaterstuk dat ik regisseerde gezien en stelde voor dat ik het ook voor de serie zou doen. Tot dan toe had ik alleen in het theater geregisseerd. Ik besloot het te doen. Dus ik vroeg of ik mocht meelopen met een andere regisseur Andrew Bernstein, die de laatste twee afleveringen van seizoen 3 op fenomenale wijze regisseerde. Dus die laatste afleveringen speelde ik als acteur omdat ik veel voorkwam in die afleveringen en liep ik mee met de regisseur. Ik maakte dagen van 15/16 uur maar ik wist dat het een investering was voor wat ik wilde doen. Dit jaar mocht ik dus een aflevering regisseren. Ik kreeg echt de tijd voor het hele proces en de crew hielp me. Je kan alleen maar zo goed zijn als de groep waar je mee werkt. En de cast en crew was echt geweldig. Ik denk dat het een prachtige aflevering gaat zijn omdat iedereen echt op hun best was.”

Hoe zou je willen dat Strand het loodje legt als je mag kiezen?
“Ik zou dan gaan voor de optie dat hij nooit het loodje legt! Madison had een heel heroïsch einde en Nick eentje die je echt bijblijft. Maar omdat Strand echte galgenhumor heeft, hoop ik dat zijn einde dan komt met een beetje humor erin verwerkt.”

Wat vormt voor jou als acteur een uitdaging?
“Ik denk dat Fear the Walking Dead dat echt was. Ik kreeg de rol aangeboden tegelijkertijd met een rol in Baz Luhrmanns The Get Down. Ik besloot juist voor Fear the Walking Dead te kiezen omdat dit een uitdaging vormde. Alles eraan was nieuw, van waar het werd opgenomen tot het genre. En dat wilde ik ervaren.”

Welk personage uit The Walking Dead zou Victor Strand het mee kunnen vinden?
“Met Carol omdat dit een sterke vrouw is en Victor en niet bang is voor sterke vrouwen. Hij is een echte feminist en zou daar een goed team mee vormen.”

Interview door: Alessandra De Tommasi
Beeld: AMC


© Alles over Series

Lees ook