Monte-Carlo Television Festival: ‘Tom Clancy’s Jack Ryan’ vormt geslaagde opening

Jack Ryan

Elk jaar komen in Monte Carlo sterren van allemaal series bijeen tijdens het Monte-Carlo Television Festival. Gisteren ging de 58e editie van start in bijzijn van Prins Albert II van Monaco, allemaal acteurs en met een hele bijzondere wereldpremière.

De avond begon met het presenteren van de juryleden (met onder meer Jason Isaacs), waarna prins Albert de Chrystal Nymph prijs uitreikte aan Mariska Hargitay. Al 20 jaar (!) is zij nu te zien als Detective Olivia Benson in Law and Order SVU. Net als Olivia zet zij zich ook in voor slachtoffers van seksueel geweld en probeert ze hen een stem te geven via haar eigen stichting. Tijdens haar speech vertelde ze het fijn te vinden in Monte Carlo te zijn waar er overal zoveel ‘grace’ was. Met dit woord verwees ze ook naar Grace Kelly, de moeder van Prins Albert. Maar ze deelde er ook een steek mee naar de huidige politieke situatie in Amerika, aangezien ze zei dat ‘grace’ iets was waar het in haar eigen land tegenwoordig aan ontbreekt.

Na Mariska Hargitay werden de makers en aanwezige cast van Tom Clancy’s Jack Ryan naar voren gehaald. Na een paar vragen over het project waar ze duidelijk erg enthousiast over zijn, kon de eerste aflevering gekeken worden. Deze serie gaat over CIA- analist Jack Ryan die een patroon herkent in overboekingen in Jemen waar een luchtje aan zit. Bij nader onderzoek blijkt dat het inderdaad zou kunnen gaan om een terroristisch netwerk. De eerste aflevering begint meteen spannend, waarbij je meer te weten komt over Jack en de terroristen die hij op het spoor is gekomen. Juist dat personages aan beide kanten worden uitgediept, zorgt ervoor dat het naar meer smaakt. En dat naast de flinke dosis spannende actie, want dat zit er ook meteen goed in. Helaas duurt het nog even voor de serie wordt uitgebracht; deze is namelijk vanaf 31 augustus te zien op Amazon. Ben je benieuwd? Kijk hieronder dan de trailer!Met de eindcredits van de aflevering kwam ook de openingsavond van het festival ten einde. Uiteraard houdt Alles over Series je op de hoogte van de rest van de leuke items op het programma van dit bijzondere festival!

Beeld: Amazon


© Alles over Series

Lees ook