Monte-Carlo Television Festival: Kyle MacLachlan over ‘Twin Peaks’

Een van de grote series dit jaar die aanwezig zijn bij het Festival de Télévision de Monte-Carlo. Hoofdrolspeler Kyle MacLachlan speelde in het origineel en is er nu bij het vervolg weer bij. Bij de persconferentie in Monte- Carlo vertelde hij meer over de serie en hoe het voelde om weer terug te keren naar deze rol.

De nieuwe serie van Twin Peaks vervolgt 25 jaar na de eerdere seizoenen. Opnieuw werd de serie gemaakt door David Lynch en speelt Kyle MacLachlan de hoofdrol. Natuurlijk werd hij veel gevraagd over werken met Lynch. “David Lynch was de enige die het vervolg op deze serie kon maken,” zei MacLachlan resoluut. “De timing was buitengewoon goed. De fans hebben ervoor gezorgd dat de serie terugkwam door bijvoorbeeld op social media te blijven vragen erover. De fans vestigden daar de aandacht op. Het kan invloed hebben gehad op David dus ik dank de fans in de manier waarop ze de serie weer tot leven hebben gewekt.”

“Het kan gaan om kleine fysieke dingen zoals doe dit of dat niet met je mond. David is heel zacht in zijn regiestijl dus hij praat over meer tijd nemen voor een bepaald segment, kijk hiernaar en misschien voel je daar de wind die waait zelfs als er geen wind is. hij geeft je de zintuigen van waar je bent als acteur. Hij is heel specifiek over de sfeer en de plaats waar je personage zich bevindt, en dat helpt mij heel erg.”MacLachlan werd gevraagd of hij de serie volgde en snapte waar het allemaal over ging aangezien het nieuwe seizoen een heel andere richting opgaat. “Ik heb een klein beetje een idee ,” zei de acteur lachend. “maar ik zit in hetzelfde schuitje. Ik zit in aflevering 6 en 7 is gisteren op tv geweest in Amerika, en ik vind het leuk om te zien hoe het verhaal zich ontvouwt. Ik heb het hele script gelezen, dus ik weet waar het heen gaat, maar ik ben ook in de war en laaiend enthousiast beide door de visie en de beelden en de manier van verhalen vertellen van David Lynch.”

MacLachlan speelde niet alleen in Twin Peaks maar had ook rollen in series als Sex and the City en Desperate Housewives. Dus waar wordt hij nu het meest van herkend? “Als ik mijn kilt draag, Sex and the City. Het is een mix en dat maakt het leuk. Vooral in New York krijg ik meer mensen die me daarvan herkennen en soms Desperate Housewives. En nu is Twin Peaks weer terug naar de voorgrond geschoven dus is dat weer de serie waar ik mensen het meeste over hoor. Het is heel leuk om geassocieerd te worden met mooie en memorabele tv series. Ik voel me daar heel dankbaar voor.”

Bron beeld: Showtime


© Alles over Series

Lees ook