Tweede seizoen van Taboo met Tom Hardy komt eraan

Taboo seizoen 2

Het heeft lang geduurd maar na 5 jaar lijkt het tweede seizoen van de Britste historische dramareeks Taboo er eindelijk aan te komen. De showrunner deelde tijdens een conventie het nieuws over Taboo seizoen 2.

Steven Knight, die ook Peaky Blinders schreef, vertelde dat ze nu eindelijk een geplande startdatum voor de opnames hebben. Het eerste seizoen van Taboo, met Tom Hardy in de hoofdrol, kwam uit in 2017 op de BBC. Maar het grote publiek werd bereikt toen de serie ook op Netflix gekeken kon worden. Sindsdien is de vraag om een tweede seizoen steeds groter geworden.

De serie volgt het leven van James Delaney (gespeeld door Tom Hardy). Dat is een raadselachtige man die na een lange tijd terugkeert van zijn verre reizen in Afrika naar zijn thuisstad Londen. Dat doet hij nadat hij hoort dat zijn vader is overleden. Maar in Londen heeft hij nog veel ‘unfinished business’. Delaney wil in Londen de ruilhandel van zijn vader overnemen, maar komt al snel in botsing met de Oost-Indische Compagnie.

Taboo seizoen 2Naast Hardy spelen ook Oona Chaplin, Jessie Buckley en Jonathan Pryce mee in deze serie. Het idee voor de tv-serie komt van Tom Hardy en zijn eigen vader Chips Hardy. Ze werkten het verhaal verder uit samen met Steven Knight. Hardy en Knight werkten ook samen aan Peaky Blinders, waar Hardy een bijrol in had.

Wanneer we Taboo seizoen 2 mogen verwachten werd niet bekend gemaakt. Op Netflix kan je in ieder geval seizoen 1 kijken dat bestaat uit 8 afleveringen.

Beeld: BBC


© Alles over Series

Lees ook