Game en animatieserie van Exploding Kittens komt naar Netflix

Exploding Kittens

Netflix introduceert een mobiele game en animatieserie van het kaartspel Exploding Kittens. Het is voor het eerst dat de streamingdienst een mobiele game en TV-serie van dezelfde franchise uitbrengt. Exploding Kittens – The Game verschijnt in mei op Netflix. In 2023 volgt een komische animatieserie voor volwassenen.

Exploding Kittens – The Game is hetzelfde als het klassieke spel waarbij spelers kaarten trekken en ze de exploderende kittens moeten zien te vermijden. Speciaal voor de Netflix-game worden er twee nieuwe actiekaarten toegevoegd: Radar, de kaart die aantoont welke exploderende kitten het dichtst bovenop de stapel ligt, en Flip Flop, de kaart waarmee spelers de volgorde van de kaarten op de stapel omdraaien. In de toekomst worden meer nieuwe kaarten en spelregels verwacht, afgestemd op de animatieserie zodat vrienden en families met hun favoriete personages uit de serie kunnen spelen. De game is er zowel voor singleplayer als multiplayer en Netflix-leden spelen het spel zonder extra kosten of in-app aankopen.

“Met het mede-ontwikkelen van een game en animatieserie slaan we een nieuwe weg in voor Netflix,” zegt Mike Moon, Netflix Head of Adult Animation. “We konden geen betere game bedenken om een complete wereld mee op te zetten dan Exploding Kittens, een van de meest inventieve, iconische en originele game van deze eeuw. Netflix is de perfect plek om deze groeiende franchise te ontdekken en we zijn dan ook ontzettend trots om met dit fantastische team samen te werken!”“Ons doel is om onze leden de allerbeste entertainment te bieden, in elke denkbare vorm – of het nou een game of een animatieserie is,” zegt Leanne Loombe, Head of External Games, Netflix. “We breiden het aanbod mobiele games fors uit en zijn dan ook erg blij om samen met het digitale team van Exploding Kittens dit leuke spel voor alle leeftijden introduceren, inclusief een paar nieuwe updates exclusief voor onze leden.”

“Netflix is het enige platform dat Exploding Kittens tot leven kan brengen in zowel een serie als game,” zegt Matthew Inman, Exploding Kittens Chief Creative Officer en Creator van The Oatmeal. “We hebben Exploding Kittens als weekend project op Kickstarter gelanceerd, maar in de afgelopen zes jaar is onze community uitgegroeid tot het hart en de ziel van ons bedrijf. De nieuwe serie en game geeft fans nieuwe manieren de franchise te ontdekken.”

Meer details over de animatieserie worden op een later moment bekendgemaakt.


© Alles over Series

Lees ook