Netflix Kijktip: The Umbrella Academy

serie The Umbrella Academy

Als je twintig uur vrij hebt in je rooster en je klaar bent voor een avontuur door de jaren heen, kijk dan de twee seizoenen van de serie The Umbrella Academy.

De serie The Umbrella Academy begint met de bevalling van een vrouw in 1989, dit zou op het eerste gezicht niet zo raar lijken, alleen was deze vrouw hiervoor niet zwanger. Zij blijkt niet de enige te zijn. Over de hele wereld bevallen er 43 onder dezelfde omstandigheden. Een excentrieke miljardair Reginald Hargreeves besluit de baby’s te adopteren en hierdoor krijgt hij zeven van deze kinderen in handen. Hij is vastberaden de kinderen te trainen en start hiermee: The Umbrella Academy.Het verhaal speelt zich af in 2019 wanneer de broers en zussen elkaar voor het eerst weer zien op de begrafenis van hun vaderfiguur. Van het gezin zijn er nog vijf over, Number 6 ofwel Ben, is al jong overleden en Number Five is al jaren verdwenen. Hargreeves is overleden en dit brengt de overgebleven vijf ‘academy’ leden weer op dezelfde plek, in het huis waar zij zijn opgegroeid. Wanneer zij allemaal buiten aan het rouwen en argumenteren zijn over hun vader, ontstaat er een portaal en valt hier hun lang verdwenen broer Five doorheen. Hij is hier om de apocalypse te stoppen dat volgens hem over een paar dagen begint.

Het tweede seizoen begint direct na het einde van seizoen één. De broers en zussen weten aan de apocalypse te ontsnappen door terug in de tijd te reizen. Tot hun verbazing (spoiler alert) nemen ze het einde van de wereld mee naar het verleden. De zeven leden van de academy worden gespeeld door bekende en nieuwe gezichten. Een van de bekende acteurs is Elliot Page, bekend van Juno, Inception en X-Men. Hier speelt hij speelt Number Seven ofwel Vanya Hargreeves. Een nieuw gezicht voor het grote publiek is Aiden Gallagher die de rol van Five op zich neemt. De zeventien jarige actor speelt Five als een 58 man in het lichaam van een tiener. Dit doet hij verbluffend goed en is een genot om naar te kijken.

Als je besloten hebt om deze serie te proberen, wees dan voorbereid dat het niet alleen genot zal zijn. Karakters die dezelfde fouten blijven maken, kunnen na een aantal afleveringen het bloed onder je nagels vandaan halen. Eigenwijze keuzes die je naar het scherm laten schreeuwen: “Serieus!?”. Ook is de onderliggende liefdesverhouding tussen Number One: Luther en Number Three: Allison een vreemde gewaarwording, zeker als zij elkaar broer en zus blijven noemen. Dit voelt als een onnodige toevoeging aan een familie die zonder incest al genoeg problemen voorgeschoteld krijgt.

Als je niet wil blijven kijken voor deze drama, blijf dan voor het duo Number Four: Klaus en Number Six: Ben. Hierboven was al genoemd dat Ben jong overleden is, toch blijft hij in beeld door Klaus’ gaven. Dit wordt verder toegelicht in de serie zelf. De dynamiek tussen Klaus en Ben is verfrissend en ontzettend leuk om naar te blijven kijken. Klaus zijn excentrieke persoonlijkheid, gekoppeld aan Bens sarcasme zorgt voor een perfecte match.

In 2019 heeft Netflix een gigantische campagne voor The Umbrella Academy gehouden, die ervoor heeft gezorgd deze op de zesde plaats is geëindigd van meest bekeken series van 2019. De serie The Umbrella Academy is een goed tijdverdrijf en een absolute aanrader. Kijk deze serie vooral met vrienden of familie om de kijkervaring te vergroten en samen te kunnen lachen en schreeuwen.

Geschreven door: Julie van der Eerden
Beeld: Netflix

 

 


© Alles over Series

Lees ook