Netflix komt met nieuwe sci-fi serie ’Altered Carbon’

Altered Carbon

Het eeuwige leven. Klinkt als een interessant uitgangspunt toch? En dat is maar goed ook, want dat is waar de nieuwe Netflix Original Altered Carbon over zal gaan.

De serie is gebaseerd op het gelijknamige boek van Richard Morgan dat in 2002 verscheen. En we hoeven niet lang te wachten om te zien hoe deze vertaald is naar een serie want op 2 februari 2018 zal de serie beschikbaar zijn op Netflix. Dat werd gisteren bekend gemaakt samen met de release van de eerste teaser-trailer en intrigerende trailer, die je hier kunt bekijken.

In 300 jaar kan de wereld volledig veranderen en daar wordt bij Altered Carbon enorm op ingespeeld. De menselijke geest is gedigitaliseerd en daarom kan het bewustzijn verplaatst worden naar een ander lichaam. Daardoor is de dood niet langer permanent en dat heeft grote invloed op de maatschappij.We volgen de hoofdrolspeler Takeshi Kovacs (Joel Kinnaman) in de serie. Takeshi Kovacs is een eenzame overlevende soldaat uit een groep elite interstellaire strijders die ten onder gegaan is in een opstand tegen de nieuwe wereld. Zijn geest is eeuwenlang, gevangen, in ijs bewaard gebleven tot hij in het begin van de serie een nieuwe kans krijg van de rijke Laurens Bancroft (James Purefoy). In ruil voor een nieuw leven in een nieuw lichaam moet Kovacs een moord oplossen. De moord op Laurens Bancroft zelf. Enkele uren voor zijn dood is er nog een automatische back-up van zijn geest gemaakt, maar doordoor weet Bancroft niet meer wie de moordenaar is geweest. Aan Kovacs de taak om achter de waarheid te komen.

Hoofpersonage Joel Kinnaman hebben we overigens al in meer Netflix Originals voorbij zien komen. Zo speelde hij in de laatste twee seizoenen van House of Cards de rol van Will Conway en was hij ook prominent aanwezig in The Killing als Stephen Holder. James Purefoy (Bancroft) kennen we onder andere als Joe Carrol van The Following.

Het eerste seizoen verschijnt dus vrijdag 2 februari en zal tien afleveringen bevatten. Uiteraard kan je dat weer in een keer bingen zoals je van Netflix gewend bent.

Geschreven door: Dion Balfoort
Beeld: Netflix


© Alles over Series

Lees ook