Seizoen 8 van ‘American Horror Story’ in post-apocalyptische wereld

American Horror Story seizoen 8

Na 7 seizoenen met bovennatuurlijk drama in het heden en verleden in verschillende Amerikaanse staten in gaat American Horror Story seizoen 8 een hele andere kant op: de toekomst. De titel, American Horror Story: Radioactive, hint naar een postnucleair scenario.

Er is nog weinig bekend gemaakt over het seizoen dat deze herfst wordt uitgezonden, maar dat is niet opmerkelijk. De titel en het thema van seizoen 7 werd pas twee maanden voor de eerste aflevering officieel bekend gemaakt. Dankzij een trademark document van Twentieth Century Fox weten we dat het verhaal in seizoen 8 waarschijnlijk zal plaatsvinden in een postnucleair Amerika. Radioactieve dieren? Kannibalen? Een enge sekte? Het scenario leent zich perfect voor een heleboel gruwelijke schepsels.

Het vorige seizoen was behoorlijk politiek geladen. In de eerste aflevering werden nieuwsbeelden getoond van de campagnes van Donald Trump en Hillary Clinton en werd de verkiezingsnacht gedramatiseerd. De maker van serie, Ryan Murphy, is een uitgesproken tegenstander van de Trump-administratie. Hij doelt met zijn nieuwste seizoen mogelijk op de vete tussen Donald Trump en Kim Jong-un. Hoe realistisch het is dat daaruit een nucleaire oorlog komt is een andere zaak. Op Twitter heeft Ryan Murphy in ieder geval bevestigd dat het nieuwste seizoen in de nabije toekomst zal plaatsvinden.Tekst: Rosa Boland
Beeld: FX


© Alles over Series

Lees ook