Recensie: bordspel Expeditie Robinson

Zit jij ook aan de buis gekluisterd voor het nieuwe seizoen van deze survivalserie? Dan kan je nu zelf thuis zien of je de ultieme Robinson bent. Enige dat je hoeft te doen om het spel te overleven. Tijd voor ons om dit spel onder de loep te nemen.

Expeditie Robinson ziet er qua doos al mooi en intrigerend uit. Je krijgt er meteen het gevoel van de serie van. Je maakt eerst twee teams, waarbij je elk zes kampleden hebt op het eiland. Net als in de show nemen de teams het vervolgens tegen elkaar op in spannende proeven om te overleven op een onbewoond eiland.

Er volgen verschillende eliminatierondes, die je moet zien te winnen en daarna is het ieder persoon voor zichzelf. Je zit dus niet langer meer in je team en de mensen met wie je net moest samenspelen om verder te komen, zijn nu degenen tegen wie je het opneemt. Dat zorgt voor een leuke twist die het extra spannend maakt.Het spel lijkt initieel ingewikkeld, maar dat is niet het geval. Hierdoor kan de hele familie meespelen, ook de kinderen vanaf een jaar of 12. Wel is het handig dat een persoon van de groep eerst goed alle spelregels doorneemt. Er zijn er namelijk behoorlijk wat, en het is minder leuk als je als groep telkens weer moet kijken hoe het werkt. Maar als een iemand daarvoor wordt aangewezen, weet die precies hoe het zit en kan die dit spelenderwijs aan de anderen vertellen.

Het leuke aan Expeditie Robinson is, dat het een ontzettend leuk gezelschapsspel is, waar iedereen in wordt meegesleept. Het is onderhoudend en de proeven zijn goed bedacht. Dat je later in het spel uit de teams stapt om individueel verder te gaan, verhoogt de concurrentie. Dit spel is zonder enige twijfel een echte aanrader voor de feestdagen, om zelf aan te schaffen of om op de cadeaulijst te zetten.

Verkoopadviesprijs: €24,99 Leeftijd: 10+ jaar Aantal spelers: 2 – 6 spelers


© Alles over Series

Lees ook