Recap: ‘Expeditie Robinson’ Aflevering 2

tweede aflevering van Expeditie Robinson

Vorige week was de kick-off en vandaag gaan we weer verder met de tweede aflevering van Expeditie Robinson.

Deze begint op het losereiland van deze expeditie, namelijk Duivelseiland. Rob Geus wordt gekroond tot kok en begint natuurlijk eerst met het ‘schoonmaken’ van zijn keuken, want in een smerige keuken kan de ‘smaakpolitie’ van dit seizoen echt niet koken. Tot grote irritatie van de rest van het kamp, wordt het koken één groot fiasco. Voor het eerst in twintig seizoenen Expeditie Robinson wordt er op dag twee eten weggegooid. Eva Cleven kan dit niet geloven en probeert Rob uit te leggen dat ze met het bloem nog lang hadden moeten doen. Rob is het daar niet mee eens en weet zeker dat ‘het wel zal worden aangevuld’. ‘In welke aflevering van Expeditie Robinson is er ooit extra bloem gegeven’, vraagt Eva zich af. De eigenwijze Rob heeft nieuws voor Eva, dat wordt gewoon aangevuld. Het eten wat de ‘kok’ vervolgens maakt is ook nog eens niet de nassen en rauw volgens Rijk Hofman. Rob denkt dat het allemaal wel goed komt en zal die avond een risotto’tje voor zijn Kamp maken.In Kamp Noord is de sfeer nog steeds om te snijden. Na een matige nachtrust gaan de kampleden verder met het bouwen van hun kamp. Shary-Ann wordt wederom niet gehoord door teamleden Roy Donders en Kim Kötter. Het lijkt een mega hecht team, maar volgens Shary-Ann is dat totaal niet het geval. Shary-Ann vindt in Eva Koreman een echt maatje. Eva weet dat je niemand moet vertrouwen tijdens de Expeditie, maar doet dat lekker toch. Het eten in Kamp Noord is ook niet top. Thomas Berge is super trots op zijn vangst sardientjes, maar Roy Donders is hier minder over te spreken. ‘Hij kan er niet tegen als er hele stukjes door zijn keel gaan’. Hij begint al te kokhalzen van het idee. Kim vindt dat maar aanstelleritis en ‘spreekt hem over een week nog wel’.

In Kamp Zuid wordt meer indruk gemaakt met de kookkunsten van kok Hugo. Hij maakt overheerlijke flensjes met kokosrasp en banaan. De sfeer is hier stukken beter en de taken worden makkelijk verdeeld. Het team is hecht en iedereen doet zijn ding. Wel zijn er zorgen over de ‘papa’ van de groep, Jaap van Deurzen. Fysiek heeft de oudere Robinson het zwaar door zijn val tijdens de eerste proef. Als Anita samen met Hugo een super grote slak gaat vangen, heeft de vegetarische Dolly Dot het even zwaar. Volgens Hugo is het eten en vergeten worden, maar Anita heeft het daar maar zwaar mee. Hugo vindt het maar vermoeiend. ‘Als dit zo blijft, dan vreet ik haar op’, lacht de kok. Hugo en Rapper Akwasi zijn erg blij met hun team, maar kijken wel op tegen de proef die er aan zit te komen. Kamp Noord oogt super sterk.

Op Duivelseiland krijgen de eilanders goed nieuws. Een van de vier expeditieleden zit namelijk al in de samensmelting. Dit gaan zij uitvechten via de legendarische balkproef. Bij die balkpref is echter maar plaats voor drie. Om hier te mogen staan, moeten zij eerst nog een aantal andere proeven uitvoeren. Een pittige opdracht met zo weinig voedsel op voorraad. De eerste proef wordt gewonnen door Rijk. Alleen hij is op dit moment een stapje dichterbij de samensmelting. Dit tot groot ongenoegen van Rob Geus, die tweede werd tijdens de proef.

En dan is het tijd voor de eerste immuniteitsproef tussen Kamp Noord en Kamp Zuid. De spirit is aan! ‘Het is zowat 50 graden hier en ik sport niet, dus ik zie best wel tegen deze proef op’, aldus de stylist van het Zuiden. De opdracht is makkelijk. Er moeten drie brandende wokken met vuur, geblust worden met zeewater. Beide teams moeten via allerlei omwegen kokers met water naar het vuur krijgen. Kim (Kamp Noord) en Yvette (Kamp Zuid) hangen allebei in een tuigje om met het verzamelde water uiteindelijk het vuur in de wokken te doven. Kamp Zuid heeft het zwaar met beiden oudjes. Jaap van Deurzen kan niet mee doen vanwege zijn blessure en ook ex-dolliedot Anita is geen achttien meer. Het is een spannende, gelijk opgaande strijd tussen beide teams, maar Kamp Noord gaat er uiteindelijk met de winst vandoor. Dat betekent dat Kamp Zuid naar de eilandraad moet en afscheid moet nemen van één van de teamleden.

Ondanks het winnen van de proef worden de barstjes in Kamp Noord groter. Modellencoach Mariana trekt alle bemoeienis van Thomas, Kim en Roy helemaal niet meer en klaagt hierover bij haar bondgenoot Shary-Ann. Mariana heeft dan ook op dag drie al nagedacht over een tactiek om de groep uit elkaar te drijven en op deze manier zelf de samensmelting te halen.

Kamp Zuid maakt zich op voor de aller eerste eilandraad van het seizoen. Deze spannende eerste avond is dan ook het gesprek van de dag. Wordt het Jaap of Anita. Een van de ‘oudjes’ zal het veld moeten ruimen. Jaap is de mascotte van Kamp Zuid, maar fysiek heeft het team niet veel aan hem. Anita is sterker, maar past volgens velen minder goed in de groep. Jaap hoopt op een tweede kans en wil zich hiervoor honderd procent inzetten. Anita voelt dat er donkere wolken boven haar hoofd hangen. Uiteindelijk krijgt Anita dan ook de meeste stemmen tegen en moet direct met het eerste vliegtuig naar huis, een bitter einde voor de sterke ‘oude’ Dolly Dot.

Na alle ontwikkelingen in de tweede aflevering van Expeditie Robinson ben ik nu al benieuwd wat er volgende week allemaal gaat gebeuren. Kan Kamp Zuid het met de ‘blessurevrije’ Jaap en zonder Anita nu wel winnen van Kamp Noord? En weet Rob Geus de volgende proef wel te winnen voor een plekje op de evenwichtsbalk?

Geschreven door: Laura Hesseling
Beeld: RTL

 

 


© Alles over Series

Lees ook