5 redenen om Borgen te kijken

Borgen op Netflix

Deze maand kan je alle seizoenen van Borgen op Netflix bekijken. Ben je nog niet bekend met deze serie? Lees hier dan vijf redenen om Borgen te kijken!

Sidse Babett Knudsen
Actrice Sidse Babett Knudsen speelt Birgitte Nyborg, een politieke leider die tegen alle verwachtingen in wordt verkozen tot de eerste vrouwelijke premier van Denemarken. Al snel komt ze erachter dat haar een grote klus te wachten staat, met meer vijanden dan bondgenoten. Ook komt haar privéleven in het geding. De actrice is in deze rol steengoed en weet Birgitte geweldig neer te zetten. Birgitte mag dan de machtigste vrouw in het land zijn, zij heeft ook haar kwetsbare kanten en onzekerheden. Na het succes van Borgen brak Sidse Babett Knudsen internationaal door. Zo is ze ook te zien in de serie Westworld en speelde ze naast Tom Hanks in de films Inferno en A Hologram for the King.

Goed geschreven
De politieke verhaallijn blijft boeiend en daarnaast volg je ook nog andere personages zoals de ambitieuze journaliste Katrine Fønsmark (Birgitte Hjort Sørensen) en de cynische spindoctor Kasper Juul (Pilou Asbæk). Zij worden voortdurend geconfronteerd met professionele en persoonlijke dilemma’s. Vooral de verhaallijn rond Kasper in het eerste seizoen is indringend en mooi uitgewerkt.Achter de schermen meekijken in meerdere werelden
Hoewel Borgen een politiek drama is, vormt de journalistiek een groot deel van de serie. Welke keuzes worden er gemaakt? Wat kan ethisch gezien wel en niet? Het komt allemaal aan bod. De manier waarop deze twee werelden in elkaar overlopen door middel van de relatie tussen Kasper en Katrine is interessant. Zij vormen het paar waarvan je als kijker hoopt dat ze bij elkaar komen.

Authentiek
Voor de makers van Borgen kwam het doorslaande internationale succes als een complete verrassing. Hun opdracht was namelijk om de serie ‘zo Deens mogelijk’ te houden. Maar juist het feit dat ze zich zo toespitsten op wat ze kenden en het voor de Deense kijkers zo echt mogelijk probeerden te maken, zorgt ervoor dat de serie zo authentiek is.

Hoog binge-gehalte
Borgen is een serie bij uitstek om te bingen. Als je eenmaal begint met kijken, wil je weten hoe het verder gaat. En met alle afleveringen van Borgen op Netflix is het helemaal makkelijk om de serie achter elkaar te kijken. Ben je al benieuwd? Hieronder kan je de trailer van seizoen 1 bekijken.

Leuk weetje!
Komen Birgitte Hjort Sørensen en Pilou Asbæk je bekend voor? Beiden speelden een rol in Game of Thrones.

 


© Alles over Series

Lees ook