Martin Freeman geen lol meer in ‘Sherlock’ door fans

serie Sherlock

Treurig nieuws voor de fans van de BBC- serie Sherlock: De kans dat er nog een vervolg komt van de populaire mysterieserie is zeer klein. Volgens Martin Freeman zijn de verwachtingen van fans zo hoog dat hij er gewoonweg geen plezier meer aan beleeft om de show te maken. Freeman is al sinds het begin van de serie te zien als Dr. John Watson, de rechterhand van detective Sherlock Holmes, die gespeeld wordt door Benedict Cumberbatch.

“Na de vierde reeks hadden we er genoeg van. Als ik voor mijzelf spreek, lag dat voor een deel aan de ontvangst van het publiek.’’ zegt de acteur openhartig in een interview met The Telegraph. Het gaat Freeman niet om negatieve, maar juist om de positieve reacties van kijkers. Het tevreden houden van enthousiaste fans voelt als een enorme druk voor hem. Volgens Freeman is het vrijwel “onmogelijk” om het hoge niveau van de serie vast te houden. “Sherlock was direct van hoge kwaliteit. En als je zo begint is het moeilijk om dat vast te houden”, zegt de acteur. “De verwachtingen van het publiek, dat is gewoon niet grappig meer.” Benedict Cumberbatch zei na afloop van de vierde reeks ook al dat er waarschijnlijk geen nieuwe serie komt van Sherlock.De serie was meteen een hit op de BBC, maar seizoen vier liet een lichte daling in de kijkcijfers zien en zorgde voor twijfels voor een vervolg van de serie. Misschien kunnen we een vervolg verwachten in de  toekomst. Maar als een van de hoofdacteurs van een show echter hun liefde voor een serie heeft verloren, heeft het dan echt zin om verder te gaan? De serie is in ieder geval geëindigd op zijn hoogtepunt.

Geschreven door: Nare Hovanisyan
Beeld: BBC


© Alles over Series

Lees ook