DVD recensie: ‘Killing Eve’ seizoen 1

Killing Eve

Eens in de zoveel tijd komt er een serie die iedereen onverwacht weet te verrassen door de manier waarop het een groot publiek weet aan te spreken. De ‘heb je ‘m al gezien’ serie van het afgelopen jaar is dan Killing Eve, een zwartgallige komedie die zonder twijfel tot een van de meest originele series genoemd mag worden qua verhaal en genre.

Killing Eve gaat over de intense relatie tussen een internationaal opererende huurmoordenaar genaamd Villanelle, (Jodie Comer) en de geheim agent Eve (Sandra Oh) die als opdracht heeft haar op te sporen om het moorden te doen stoppen. In de eerste aflevering leren we beide vrouwen kennen. Villanelle is een gevaarlijke, wispelturige en gevaarlijke huurmoordenaar die geniet van een leven van luxe geboden door haar gewelddadige baan. Aanvankelijk denken alle agentschappen dat het gaat om een man. Maar MI5- agente Eve komt erachter dat deze huurmoordenaar een vrouw is en komt haar op het spoor.De twee raken door elkaar geobsedeerd. Hoe verschillend de twee vrouwen ook zijn, zoveel lijken ze ook in elkaar te herkennen. Beiden zijn goed in wat ze doen maar verveeld geraakt. Ook hebben beiden mannen in hun leven, die proberen ze onder controle te houden. Iets wat ze trouwens niet lukt.

Wat Killing Eve bijzonder maakt is het scherpe en grappige scenario van Phoebe Waller-Bridge (gebaseerd op de Villanelle-boeken van Luke Jennings). Zij weet de juiste balans te vinden tussen humor en spanning. En met de casting van Jodie Comer en Sandra Oh hebben de makers de perfecte combi weten te vinden in actrices die de juiste snaar weten te slaan qua chemie.

Killing Eve seizoen 1

Het leuke aan de serie is dat het tussen genres in zweeft. De eerste aflevering denk je dat het om een thriller gaat, later is het meer komisch. Daarnaast zit er ook een liefdesverhaal in. De mix maakt deze serie juist zo anders dan andere series. Het is en blijft origineel tot aan de laatste aflevering, waarna je niet zal kunnen wachten op het tweede seizoen.Ook qua gender worden de stereotypen op z’n kop gezet. Het zijn de vrouwen die badass zijn, de mannen in de serie zijn de zorgzamere personages.

Voor wie de serie nog niet heeft gezien, is dit een echte aanrader. Killing Eve zal bij veel mensen in de smaak vallen juist vanwege de originaliteit en de goede acteerprestaties van de twee actrices. Het is dus (ondanks de twee vrouwelijke hoofdrollen) zeker geen serie die enkel op vrouwen is gericht. Het is juist een serie die een breed publiek zal aanspreken. En eentje met een hoog binge-gehalte! Geen wonder dus dat zoveel mensen het over deze serie hebben.

Beeld: BBC America


© Alles over Series

Lees ook