DVD Recensie: ‘Chicago Fire’ seizoen 5

Chicago Fire seizoen 5

Het vijfde seizoen van Chicago Fire, is weer gloeiendheet. Niet alleen moet het Chicago Firehouse 51 levensreddend werk verrichten, ook het team ondergaat grote veranderingen.
Seizoen 4 eindigde met een enorme cliffhanger en het nieuwe seizoen gaat op dezelfde voet door. Alle 22 afleveringen zijn weer superspannend en volgen de vertrouwde formule van de Dick Wolf series: je kan de afleveringen los kijken met daarbij een spannende verhaallijn in elke aflevering of je kan ze als geheel kijken. Dan zie je ook de grotere verhaallijnen ontvouwen zoals de spanningen die ontstaan binnen het team en de persoonlijke problemen of mooie dingen van het leven waar de leden van Chicago Firehouse 51 mee te maken krijgen.

In dit seizoen zien we onder meer hoe het gaat met Lt. Matt Casey (Jesse Spencer) en Gabriela Dawson (Monica Raymund) en hoe zij omgaan met hun kersverse gezinnetje. Verder ondervindt Lt. Kelly Severide (Taylor Kinney) de gevolgen van zijn roekeloze gedrag en maakt Mouch zich op om met pensioen te gaan.Een van de leuke dingen aan Chicago Fire is dat je kan zien dat delen op locatie worden gefilmd. Dit geeft extra sfeer aan de serie, die momenteel de populairste is van de Chicago franchises. Per aflevering trekt het in de States maar liefst 10 miljoen kijkers. Ik keek af en toe wel eens een losse aflevering dus vooraf had ik geen idee hoe de Fire- wereld echt in elkaar stak qua onderlinge verhoudingen tussen de personages. Een boxset als deze geeft je wel echt de kans om je te verdiepen in de personages, en ook de grote verhaallijnen te volgen. Het steekt allemaal goed in elkaar steekt en heeft mooie acteurs met goede onderlinge chemie. En dat is niets vanzelfsprekends. Kijk maar hoe Law and Order SVU (ook van Dick Wolf) na het vertrek van hoofdpersonage Elliot Stabler jarenlang aan de cast heeft gesleuteld om eigenlijk nu pas weer een ensemble te hebben, dat als eenheid echt werkt zonder dat je het idee hebt dat de serie een element mist.

Wordt het niet saai als er elke aflevering weer een grote brand ergens is? Het antwoord daarop is nee. Want net zoals crime series zoals Criminal Minds elke aflevering een andere moordenaar volgen en daarin variatie weten aan te brengen, doet Chicago Fire hetzelfde. Een hoop speelt zich af in de bar die een paar van de personages naast hun werk bij de kazerne hebben. Dus het is niet enkel alarm en racen naar de volgende brand. En in de laatste aflevering gebeurt er weer van alles, dat de status quo binnen het team weer zal kunnen veranderen. De grote personages zitten vast in een brandend gebouw, waarvan eentje ook nog eens een hartaanval krijgt terwijl de vlammen om hem heen grijpen. Wie of wat zullen we niet verklappen, omdat dit de shock- factor zou kunnen verpesten. Maar het seizoen eindigt met emotie en spanning.In het verleden is er nog geen groot personage van Fire doodgegaan, maar na de cliffhanger zou het mij verbazen als er niet iemand het loodje legt. Maar wie dat zal zijn zullen we in seizoen 6 maar weer moeten bekijken.

Oordeel: De leukste om te kijken van de Chicago– franchise en met genoeg spannende verhaallijnen en grote persoonlijke verhaallijnen om het hele seizoen spannend en binge- waardig te maken.


© Alles over Series

Lees ook