DVD Recensie: Chicago Med seizoen 6

Chicago Med seizoen 6

Chicago Med seizoen 5 was weer een emotionele achtbaan. Met het zesde seizoen zou de Covid- crisis ook aan bod komen. Hoe ze dat hebben gedaan? Lees hier onze recensie van seizoen 6 van Chicago Med.

Ziekenhuizen vormen voor veel series een spannende achtergrond. Niet gek; leven en dood ligt hier dicht bij elkaar en de mensen die er werken moeten dagelijks samen stressvolle situaties oplossen. Met Chicago Med kreeg de Chicago- reeks series er een ziekenhuisserie bij. En dat was een succes. De eerste seizoenen waren meteen goed en keken lekker weg waarbij je de hoofdpersonages steeds beter leerde kennen.Chicago Med seizoen 6

Natuurlijk waren er altijd herkenbare verhaallijnen maar met seizoen 6 komt het echte toch net iets dichterbij als in aflevering 1 de Covid- crisis aan bod komt. Het was een riskante move van de makers want willen we eigenlijk als kijker niet even ontsnappen aan de dagelijkse ellende? Maar aangezien het een ziekenhuisserie betreft zou het ook niet geloofwaardig zijn als het niet aan bod zou komen. Bovendien kreeg de serie er letterlijk zelf ook mee te maken toen de productie twee weken stilgelegd moest worden toen iemand van de crew positief testte.

Chicago Med seizoen 6

Chicago Med weet meteen vanaf de eerste aflevering de juiste balans te vinden tussen de Covid- verhalen en het leven van de personages dat doorgaat ondanks deze crisis. Waar je in Law & Order SVU bij de eerste Covid- afleveringen gek werd van het continue op en afdoen van de mondkapjes, weet Chicago Med de juiste snaar te raken door het te integreren door middel van subtiele details. Bijvoorbeeld als Will niet naar binnen mag omdat hij geen Covid- test heeft gedaan. En Goodwin die diabetes heeft en hierdoor een groter risico loopt.

Med heeft ook enkele van de onderliggende sociale problemen met betrekking tot COVID-19 aangepakt. Zo zien we hoe meer zwarte patiënten overlijden dan blanke, mede door de sociaal- economische achtergrond die deze patiënten hebben. Racisme was tijdens het filmen van dit seizoen een groot onderwerp van gesprek en dat zie je terug in andere subtiele details, waarbij de personages het hierover hebben. Het zorgt ervoor dat de serie een rauw randje heeft en echt eigentijds voelt. Dat hebben de makers goed gedaan.

Chicago Med seizoen 6

Een hoogtepunt van dit seizoen vormt aflevering 12 met als titel Some Things Are Worth The Risk. Hierin komen meerdere personages voor die we kennen uit Chicago Fire en Chicago Justice. Het is de aflevering die het meest in de buurt komt van een cross-over, die toch altijd extra leuk zijn om te kijken vooral als je meerdere van de series volgt. De reden dat er zo weinig cross-overs zijn gedaan de laatste tijd is vanwege de maatregelen die elke set heeft genomen vanwege COVID. Maar zoals de titel van de aflevering zegt zijn sommige dingen het risico waard en deze aflevering weet weer te leveren. Het enige dat mist is iemand van Chicago P.D. Wellicht dat volgend seizoen een volledige cross-over zal brengen!

Chicago Med seizoen 6

Aan het einde van het seizoen nemen we afscheid van twee vaste personages. De manier waarop zij uit de serie worden geschreven had beter gekund. Misschien werden deze exits last minute bedacht want zo voelt het voor de kijker. Maar behalve dit minpunt is dit weer een topseizoen voor de liefhebbers van deze serie, dat heerlijk wegkijkt vol drama en spanning. We kijken al uit naar seizoen 7!

Beeld: NBC


© Alles over Series

Lees ook