Recap ‘Temptation Island’ aflevering 12: Total Blackout

Temptation Island aflevering 14

In aflevering 12 van Temptation Island werd voor de allerlaatste keer het gevreesde kampvuur aangestoken. En het was weer intens: De heftige beelden zorgden ook dit keer voor chaos op Temptation Island, waar iedereen anders mee omging. Hoe? Je leest het in deze recap.

In het vrouwenresort ontwaakt Deborah na de wilde beachparty van de afgelopen nacht. Langzaam maar zeker begint de brunette te wennen aan het idee dat haar relatie met Tim voorbij is. Eindelijk! Tim is het niet waard om verdrietig over te zijn. Ze is blij met de steun van verleider Gino, die altijd voor haar klaarstaat. Ze blikt terug op de avond: ‘’Gino probeert mijn gedachten af te leiden. Hij maakt me aan het lachen en wil echt niet dat ik verdrietig ben.’’ Ik ben blij voor Deborah dat ze steun krijgt van Gino, maar hoe oprecht is hij? Ben ik de enige die hem niet helemaal vertrouwt? Maakt hij geen misbruik van haar verdriet? Hij is daar immers als verleider. Wel een beetje naïef van haar om hem nu al te vertrouwen, toch?Aan de andere kant van het eiland, in het mannenresort, zit ex Tim op een roze wolk te ontbijten. “Kijk, er is iets nieuws gegroeid waarvan ik nooit verwacht had dat het zou groeien’’, zegt hij voor de duizendste keer. Ja Tim, nu weten we het wel. Iets met een klimop en zo… Is deze jongen wel goed bij zijn hoofd? Zelfs zijn lover Cherish begint eraan te twijfelen, na zijn actie met de rozenblaadjes.

Terug bij het vrouwenresort zoekt Vanessa Daniëlle op die ontwaakt na een onrustige nacht. “Hoe voel je je vandaag’’, vraagt Vanessa aan de blondine. “Slecht’’, antwoordt ze kort. Daniëlle is de enige die gisteravond niet heeft genoten van de beachparty. Ze blijft maar piekeren over haar relatie met Mezdi, tenminste wat er nog van over is. Wanneer gaat Daniëlle zich eindelijk realiseren dat Mezdi helemaal niet van haar houdt? Als hij écht van haar hield, zou hij niet keer op keer de aandacht van andere vrouwen opzoeken.

Mezdi zegt dat hij zijn relatie wil redden, maar zijn acties van de afgelopen dagen vertellen ons iets heel anders. Het verbaast me dan ook dat hij überhaupt durft te praten over respect: “Uit haar acties blijkt dat ze geen respect voor me heeft’’, aldus Mezdi. Beseft deze jongen wel dat hij hier precies zichzelf omschrijft? Niet dat Danielle zich heilig heeft gedragen, zeker niet. Maar Voordat je Daniëlle beschuldigt van alles en nog wat, zou ik maar eerst stilstaan bij je eigen fouten.

Bij Chloe en Kevin gaat alles gesmeerd. De tortelduifjes hadden besloten geen seks op tv te hebben, maar die voornemen ging al snel de prullenbak in. Kevin biedt tijdens hun vurige vrijpartij toch even zijn verontschuldigingen aan, aan zijn moeder: ‘’Sorry Mama.’’ Bedenk eens hoe awkward de ontmoeting tussen Chloe en Kevins moeder straks zal zijn als de twee hun relatie buiten Temptation voorzetten? Hoe kunnen mensen zo makkelijk seks hebben op tv, zonder na te denken over de consequenties? I just don’t get it.

Later op de dag wordt het vijfde en laatste kampvuur aangestoken. Vanessa en Jeremy krijgen als eerste beelden van elkaar te zien. Vanessa is blij met de beelden die ze van haar Jeremy te zien krijgt. Terecht: Hij heeft geluisterd naar wat Vanessa van hem verwacht en heeft er écht iets mee gedaan. Ook Jeremy krijgt goede beelden te zien van Vanessa en zegt dat hij zich steeds meer realiseert dat hij een prachtige vrouw heeft met een mooie persoonlijkheid. Ahhh, lief.

Megan staat niet te springen om Kevin te zien en ook Kevin zit er maar voor de gezelligheid. Logisch, na alles wat zich afgespeeld heeft tussen de twee. Kevin krijgt opnieuw seksbeelden van Megan en Joshua te zien. Hij lacht hardop: “Ik heb het er moeilijk mee gehad, maar nu doet het me helemaal niks meer.’’ Megan krijgt beelden te zien waarop Kevin en Chloe flink van bil gaan. “Iek wil da ehh nie zhien’’, zegt de brunette, met haar welbekende onverstaanbare accent, terwijl ze haar gezicht wegdraait. “Sowieso doet het me iets, maar ik sta hierboven’’, zegt ze. Wie hou je voor de gek, Megan. Je staat hier helemaal niet boven, want je hebt een aantal dagen geleden exact gedaan wat hij nu doet.

Dan zijn Mezdi en Daniëlle aan de beurt. Op de beelden hoort Mezdi dat Daniëlle helemaal klaar is met hem. “Het vuurtje wordt steeds kouder” is Mezdi’s reactie. Vond je dit al erg, Mezdi? Wacht maar tot je de rest hoort. Dan komt het tweede beeld: Daniëlle herself vertelt hoe blij ze is met de tattoo die verleider Fabrizio bij haar gezet heeft en als klap op de vuurpijl geeft de leugendetector ook nog aan dat ze niet meer van Mezdi houdt. Op de vraag of hij nog van haar houdt, zegt hij: “Absoluut.” Dat blijkt niet uit de beelden die Daniëlle te zien krijgt. De leugendetector geeft namelijk aan dat Mezdi wel met verleidster Denise heeft gezoend en dat hij ervan bewust is dat hij Daniëlle kwetst met zijn daden. “Ik denk dat mijn pijn hem niets doet’’, zegt Daniëlle bij het zien van de beelden, terwijl ze vecht tegen haar tranen. Dat denk ik ook, Daniëlle.

En dan Tim en Deborah. Tim wil er zijn voor Deborah in deze moeilijk tijd. Denkt hij echt dat zij daar behoefte aan heeft?! Na het zien van haar reactie en het horen van haar hartverscheurende: “IK HAAT HEM ZO HARD”, realiseert hij zich dat hij dat hij dat inderdaad maar beter kan vergeten. Deborah krijgt wederom slechte beelden te zien van Tim. Verrassing, verrassing. Zij zit hoe Tim zijn nieuwe liefde Cherish verrast met de rozenblaadjes op het bed. Alsof dat niet cru genoeg is en we dachten dat dat Tim niet lagen kon zinken, begint hij over zijn trouwplannen met Cherish: “Dit is het meest speciale wat ik ooit gevoeld heb voor iemand.’’ Deborah vecht tegen de tranen, maar kan die niet meer bedwingen. Het arme meisje zit dagenlang in een nachtmerrie waar ze maar niet uit kan komen. Ik hoop echt niet dat ze terug gaat bij hem, als Tim zich eindelijk realiseert dat Cherish het spel speelt.

Terug op het vrouwenresort laat Deborah haar tranen lopen, terwijl Vanessa haar troost. Megan licht de verleiders in over het kampvuur en zelfs de verleiders staan met hun mond vol tanden over de recente ontwikkelingen die zich hebben voorgedaan.

Op het mannenresort verwelkomen de verleidsters de mannen met een wilde party. Tim rent meteen weer in de armen van zijn Cherish en licht haar in over Deborahs reactie. Ik kan er met mijn hoofd niet bij hoe gemakkelijk hij kan schakelen nadat hij de heftige beelden van Deborahs reactie op zijn vreemdgaan heeft gezien. Mijn conclusie is dan ook dat Tim niet helemaal goed is in zijn bovenkamer. Niet alleen ik denk dat, ook Cherish lijkt dat door te hebben: “Hij is zo close en zo pusherig.” Hmm… Ik ben beniewd hoe deze ‘lovestory’ gaat eindigen. Stiekem weten we het allemaal al.

Gino staat zoals altijd weer klaar om Deborah te troosten. Als Deborah gekalmeerd is verbranden ze samen de foto van Tim als symbool dat de relatie met Tim nu échter achter haar ligt. “Die jongen is dertig, maar helemaal niets waard dus we gaan hem vergeten door hem te verbranden”, vindt Gino. Helemaal mee eens, Gino. Maar jou vertrouw ik ook nog steeds niet.

Daniëlle zoekt weer steun bij, hoe kan het ook anders, verleider Fabrizio. Daniëlle lijkt niet helemaal nuchter meer. Ze danst verleidelijk met haar billen tegen Fabrizio aan, die het zichtbaar moeilijk heeft. Wat daarna gebeurt, gaat veel verder dan steunen. Fabrizio en Danielle verdwijnen opeens samen in de douche. Er klinken kreungeluiden. Oké… We kunnen al invullen wat zich daar heeft afgespeeld, toch?  Maar zeker weten doen we het niet. Misschien heeft Daniëlle haar voet gestoten… En moet ze kreunen van de pijn…Wie houd ik voor de gek: We all know what happenend there. Deborah en Gino eindigen in de kamer van Deborah, Megan krijgt het voor elkaar om Joshua weer het bed in te krijgen en Kevin en Chloe liggen weer in elkaars armen verstrengeld. Deze heftige aflevering eindigt met het uitvallen van de stroom

Wat is er gebeurd nadat de stroom uitviel, hoever zijn Fabrizio en Daniëlle gegaan onder de douche, gaat Cherish het afkappen met Tim en wat gaat er gebeuren tussen Gino en Deborah? Je leest het in de volgende recap van Temptation Island.

Geschreven door: Nare Hovanisyan
Beeld: RTL


© Alles over Series

Lees ook