Recap Temptation Island Love Or Leave Aflevering 1: Het afscheid en de ontmoeting

aflevering van Temptation Island

Het nieuwe seizoen van Temptation Island Love Or Leave is van start gegaan op Videoland en de realityserie heeft daarmee niet alleen een nieuwe naam maar ook een andere vorm. Het nieuwe format komt dit jaar op veel punten overeen met dat van Temptation Island USA. De vier koppels die meedoen zijn namelijk een stuk volwassener en de relatievragen waar ze antwoord op willen gaan dieper. Het hele vreemdgaan lijkt dit seizoen op een bepaalde manier toegestaan, zodat de partners erachter kunnen komen of hun relatie eigenlijk wel is wat ze willen. Dat voorspelt alvast een hele hoop drama.

In de eerste aflevering komen de vier koppels aan in het romantische Italië waar ze op zoek zullen gaan naar zichzelf en antwoorden op hun relatievragen. We maken kennis met de stelletjes en hun nogal omslachtige redenen waarom ze denken dat Temptation Island hun relatie ten goede zal komen. De stelletjes Jaydi & Sonny en Gulcin & Sorelis doen beide mee omdat ze vinden dat hun relaties stil staan, ze hopen door de 14 gescheiden dagen te realiseren dat ze echt bij elkaar horen. Bij de stelletjes Gregory & Karina en Marco & Denise spelen er meer achterliggende twijfels. Zo heeft Marco een tijd geaarzeld of hij überhaupt in een relatie wil zitten en willen Gregory en Karina erachter komen wie ze zonder elkaar zijn om te kijken of dat misschien wel beter is voor hen.Na de opheldering over de relaties is het tijd om de vrijgezellen te ontmoeten en dat zorgt voor uiteenlopende emoties. Zo maken de zelfverzekerde single dames indruk op Karina: “Zij gaat Gregory zijn hart veroveren.” Ondertussen worden de vrijgezelle mannen belachelijk gemaakt door haar vriend: “hij is cute en hij heeft z’n knipoog thuis geoefend hoor.” Aan de lichaamshoudingen en verlegen lachjes van Gulcin & Sorelis en Marco & Denise is af te lezen dat ze het spannend vinden. Daarnaast voelen vooral de vrouwen zich geïntimideerd door de singles die hun ogen overduidelijk op hun mannen richten. De enige twee die alles alleen maar heel leuk lijken te vinden zijn Jaydi & Sonny, zij hebben vooral heel veel zin in het avontuur en worden ook niet emotioneel bij het afscheid. Bij de andere koppels vloeien de tranen wel en worden er aan een stuk door lieve woorden uitgesproken.

Na het beladen afscheid stappen de mannen en vrouwen in aparte busjes. Onderweg hebben de vrouwen het erover dat 14 dagen toch wel erg lang is en zijn Gulcin en Jaydi het erover eens dat als ze dit overleven, er een ring om hun vinger heen moet. In het busjes van de mannen roept Sonny hele andere dingen: “Cheers op de twee weken, even geen vrouwen die ruzie met ons maken maar vrouwen die ons alleen maar willen, ik wil heel veel neuken.” Van de andere mannen krijgt hij hier niet veel respons op.

Eenmaal aangekomen in de prachtige traditionele villa’s wordt er het een en ander besproken. De vrouwen proosten op het avontuur en dat ze er allemaal fantastisch uit mogen komen met hun eigen mannen. In de andere villa vragen de mannen zich af waar de dames blijven en grappen Sonny en Gregory dat de singles kunnen komen omdat hun vriendinnen weg zijn. Marco en Sorelis zijn een stuk serieuzer en verkeren meer op de achtergrond. Sorelis vindt het ook prima dat de dames er nog niet zijn, naar eigen zeggen zat er ook niemand tussen die hem positief opviel. De serieuze kant van Marco en Sorelis komt ook naar voren wanneer duidelijk wordt dat ze allebei van plan zijn om hun vriendinnen bij het laatste kampvuur ten huwelijk te vragen en ze daadwerkelijk ringen bij zich hebben, tot grote verbazing van de andere mannen.

De volgende dag arriveren de verleiders in de villa’s en zij lijken heel anders te zijn dan de vrijgezellen uit eerdere seizoenen. Zoals eerder gezegd zijn ze echt opzoek naar liefde en dat blijkt ook uit hun doen en laten. De singles zijn niet opdringerig en gaan echt het gesprek aan, ze vallen daarmee overduidelijk in de smaak van de partners. Sinds de komst van de vrijgezellen zijn veel van hen echt aan het stralen, zowel in de mannen als vrouwen villa is het een gezellige boel en vermaakt iedereen zich. Dezelfde avond nog is er opeens een kleine plottwist; De partners mogen elkaar toch nog een keer zien tot ieders genoegen, en de hele groep dineert samen. De koppels bespreken onderling wat ze van de verleiders vinden, waarna er weer een emotioneel afscheid volgt.

In hoeverre de singles echt in de smaak vallen en tot wat dat zal leiden, zien we in de volgende aflevering. Ik ben benieuwd!

Geschreven door: Tamar Terpstra

Beeld: Tom Cornelissen, RTL


© Alles over Series

Lees ook