Recap ‘Temptation Island’ aflevering 14: King of the World

Temptation Island aflevering 14

Twee weken geleden begonnen de vier koppels aan Temptation Island 2018, met één doel voor ogen: Er samen sterker uitkomen. Maar helaas ging het, bij sommige stellen, al na een paar dagen volledig mis! In Temptation Island aflevering 14 gaan de deelnemers voor de laatste keer op dreamdate met een verleid(st)er naar keuze. Wie gaat nóg dieper de mist in en wie overleeft de laatste ultieme relatietest? Je leest het in deze recap.\

In de vorige aflevering zagen we Mezdi twijfelen over wie hij op dreamdate zou meenemen. De dreamdate wil hij namelijk goed gebruiken om Daniëlle te bewijzen dat hij haar wél respecteert. Ondanks het feit dat Mezdi weet dat Daniëlle deze keuze niet zal waarderen, kiest hij er toch voor om met verleidster Laetitia op date te gaan. Hij is niet bang voor de verleiding: “Ik zie het als een eindexamen waarin ik Daniëlle moet laten zien dat ik respect voor haar heb”.  Ik denk dat het daar nu tikkeltje te laat voor is, Mezdi. En trouwens, dat je überhaupt kiest voor een date met Laetitia, die een aantal dagen geleden nog met haar tong aan je oor hing, zegt al genoeg over je respect naar Daniëlle toe. Ook bij Daniëlle is respect ver te zoeken. Zij neemt, hoe kan het ook anders, verleider Fabrizio mee op dreamdate

Daniëlle en Fabrizio komen aan op een romantische locatie, waar blijkt dat er maar één tweepersoonsbed klaarstaat voor vanavond. “Ja… Dat is wel een probleem hoor, ik zie hier nergens een bank”, zegt Daniëlle, ‘alsof’ ze het erg vindt om naast Fabrizio te slapen vannacht. Fabrizio is niet van plan om het bed af te staan en claimt dan ook alvast één kant van het bed. Stel je niet aan, Daniëlle. Je hebt niet voor niks voor Fabrizio gekozen, wetende dat hij een oogje op je heeft.Deborah heeft gekozen voor een date met haar trouwe verleider Gino. Ook op hun romantisch locatie staat er maar een tweepersoonsbed klaar. Deborah laat meteen blijken dat samen slapen er niet in zit. Niet uit respect voor Tim, maar dit keer uit zelfrespect. You go, girl!

Haar ex Tim neemt natuurlijk zijn nieuwe liefde Cherish mee op dreamdate: “Jij bent het mooiste vrouwtje dat ik ooit heb leren kennen. Ik zou hier met niemand anders dan jou willen zijn”. Ik sta er iedere week weer perplex van zijn intens emotionele en overdreven uitspraken over Cherish, die hij net TWEE! weken kent. Cherish lijkt de woorden van Tim wél romantisch te vinden en hangt weer met haar tong in zijn mond… Emmer, please! Ik krijg écht geen hoogte van haar, hoor. Ze klaagt telkens over dat ze hem te opdringerig vindt, maar zodra hij haar weer één complimentje geeft begint ze te kwijlen. Volgens mij vindt ze de aandacht gewoon heel leuk!

We waren allemaal superbenieuwd voor wie de terughoudende Jeremy zou kiezen. Hij heeft uiteindelijk gekozen voor een date met de uitbundige verleidster Yasmin. Ondanks zijn voornemen om het zo gezellig mogelijk te maken, is Vanessa de enige vrouw waar hij aan kan denken: ‘’Ik had dit mooie moment liever met Vanessa willen delen’’, Ahw… Wat mij betreft is Jeremy zeker geslaagd voor de test… Dat heeft hij keer op keer bewezen. Wat vinden jullie?

In de vorige aflevering gooiden maar liefst drie verleiders hun charmes nog even snel in de strijd voor een date met Vanessa, want je kan Temptation Island natuurlijk niet verlaten, zonder ‘gescoord’ te hebben. Na lang wikken en wegen is de gespierde verleider Matthew dé gelukkige. Aangekomen op de prachtige locatie, voelt Vanessa zich toch nog een beetje onwennig om met een andere man dan haar Jeremy op date te zijn. Dat zorgt voor de nodige awkwardness: Matthew proost op een “gezellige, leuke en mooie avond”. ‘’Ja, en een goeie vriendschap’’, voegt Vanessa er super ongemakkelijk aan toe. Matthew realiseert zich dat de weg naar Vanessa’s hart nog lang is… Heel erg lang. Het is erg grappig om te zien, hoe wanhopig hij probeert om op de valreep toch nog even te scoren.

Het is geen verassing dat Megan gekozen heeft voor ‘friend with benefits’ Joshua. Ze hebben samen de grootste lol op de dreamdate. Ik begrijp Megan echt niet… Joshua heeft gebruik van haar gemaakt toen ze kwetsbaar was en vervolgens gedumpt toen hij uitgekeken was. Ik vind het dan ook erg naïef van haar dat ze toch keer op keer voor hem kiest. Daarnaast blijft ze hem de hele tijd de hemel in prijzen: ‘’Joshua heeft me laten inzien dat er ook nog goede jongens bestaan’’. Goede jongen? Think again.

Haar ex Kevin is natuurlijk op date met verleidster a.k.a nieuwe liefde Chloe: ‘’Ik ben blij dat het zo is afgelopen. Ik heb Megan leren kennen, ik heb mezelf leren kennen en ik heb Chloe leren kennen. Voor mij is het uiteindelijk allemaal goed gekomen’’. Het lijkt er ook op dat Kevin wijzer is geworden na deze ervaring: “Als je respect hebt voor mensen, dan ga je niet vreemd’’. Jij begrijpt het, Kevin. Of je het ook in praktijk kunt brengen, zal de tijd ons leren.

Terwijl Mezdi, tijdens het snorkelen met Laetitia, zijn best doet om afstand te bewaren, volgt Daniëlle een intiem lesje partneryoga met Fabrizio, waarbij ze zich in de meest ongemakkelijke posities moeten wringen. Fabrizio ligt bovenop Daniëlle, die dat volgens mij helemaal niet erg vindt, te horen aan haar flirterige gegiechel: Het is yoooga, het is heeelemaal niks seksueels of zooo’’, vindt Daniëlle. Hmm… Zag er anders best intiem uit voor mensen die geen relatie met elkaar hebben. Daniëlle lijkt zich steeds meer en meer open te stellen voor Fabrizio.

Tim en Cherish maken een romantisch zeiltochtje en dan gebeurt er iets, waar ik spontaan kots neigingen van krijg. Ze staan met hun armen gespreid, terwijl het nummer ‘My Heart Will Go On’ van Celine Dion afspeelt, de bekende scene van Titanic na te bootsen. Ondertussen zoenen ze er weer hevig op los… Oh. My. God. Please, stop. Ondertussen is Tim de gastenlijst van zijn toekomstige bruiloft aan het maken: ‘’Als ik met Cherish trouw, zou ik niet weten waarom de mogelijkheid er niet zou zijn dat Deborah ook komt. Wauw… Really?! Dat hij dit überhaupt in zijn hoofd haalt…

Als het aan Tim ligt gaat dus hij héél binnenkort in het huwelijksbootje stappen met  Cherish, maar Cherish lijkt daar niet zo zeker van: “Het is een super lieve jongen, maar hij is voor mij denk ik té lief”. Té lief? Ik denk dat ‘opdringerig’ het juiste woord is. ‘’Ik ben wel wat terughoudender geworden omdat hij er vol gas voor gaat. Ik denk dat het eerder vriendschap wordt, dan een relatie’’. Oké, Cherish. Ik ben blij dat je er eindelijk over uit bent. Nu is het tijd om Tim uit zijn fantasiewereld te halen, aangezien hij in zijn hoofd al een hond, drie kinderen én een huis met je heeft. Pijnlijk voor Tim, maar dit is toch echt zijn verdiende loon. Zijn ex
Deborah geniet samen met verleider Gino van een heerlijke massage op het strand, als opeens een huwelijksceremonie begint op de pier. Arme Deborah probeert zich sterk te houden, maar laat uiteindelijk toch wat traantjes lopen: ‘’Ik had daar moeten staan’’, zegt ze teleurgesteld. Wees blij dat je van die loser af bent. Hij had jou toch niet gelukkig kunnen maken. Gelukkig realiseert ze zich dat ook snel weer.

De avond nadert en Fabrizio doet nog een laatste poging om het hart van Daniëlle te veroveren: Hij vertelt dat hij als verleider geen enkele hoop had in een relatie, of überhaupt een vrouw. Daniëlle geeft toe dat als ze single was geweest hij een kans had gemaakt. Daarna zijn de twee te zien in het zwembad, waar Daniëlle een zoen krijgt van Fabrizio. Ze laat het gewoon toe. Vervolgens belanden ze wéér samen onder de douch… Volgens Daniëlle is daar niks intiems aan: ‘’Ik had gewoon mijn bikini aan en hij zijn zwembroek’’.  Fabrizio daarentegen vind de douchsessie wel heel ‘’close’’.

Na dagen in de ontkenningsfase gezeten te hebben, geeft Mezdi een verklaring voor zijn daden: “De fouten die ik maak, maak ik niet om haar pijn te doen. Dat doe ik puur uit mezelf. Ik ben een jongen met mooie dames om me heen en ik ga in op die aandacht.” Ow! Dan is het goed, Mezdi… Not.

De avond nadert en langzaam maar zeker zoekt iedereen zijn bedje op. Jeremy slaapt op de bank en laat Yasmin in het bed slapen. Vanessa is vastberaden en laat Matthew niet bij haar in bed slapen. Maar dan gebeurt er iets, wat niemand had zien aankomen: Zodra de camera’s weg zijn laat ze Matthew toch bij haar in bed kruipen. What?! Ze noemt Jeremy steeds sneaky, but who’s is the sneaky one now, Vanessa? Ook Daniëlle heeft besloten dat ze prima naast haar grote temptation Fabrizio kan slapen. “Ik weet dat hij nooit aan me zal zitten als ik dat niet wil of weet. Ik vertrouw hem daar wel echt in”. Mezdi blijft bij zijn beslissing: Hij een Laetitia slapen apart… Of toch niet?! Even later blijkt Mezdi’s hangmat toch leeg te zijn. Ik ben niet echt verrast en jullie? Once a cheater, always a cheater, right? Met deze cliffhanger eindigt aflevering 14 van Temptation Island.

Het was al met al een rustige aflevering, waarin niet veel gebeurde wat we niet al zagen aankomen. Toch riep deze aflevering ook weer een aantal vragen op, die bij de volgende aflevering hopelijk beantwoord zullen worden. Is Vanessa op de valreep toch nog de mist ingegaan en waarom is Mezdi’s hangmat ineens leeg en hoe zullen de koppels reageren als ze weer oog in oog staan. Je leest het in de volgende recap van Temptation Island.

Geschreven door: Nare Hovanisyan
Beeld: RTL


© Alles over Series

Lees ook