Recap ‘Temptation Island’ aflevering 9: Temptation/Timtation

Temptation Island

In aflevering 9 van Temptation Island is Tim tot over zijn oren verliefd, heeft Mezdi het licht gezien en is de vertwijfeling toegeslagen bij vrijwel alle stellen, na het zien van de laatste kampvuurbeelden. Deze aflevering stond vooral in het teken van Tim, Deborah en verleidster Cherish. In deze recap bespreken we alle hoogtepunten van de aflevering.

Het is dag 9 op Temptation Island. Op Coconutbeach ligt verleidster Cherish te slapen in de armen van de verliefde Tim. De foto van Deborah ligt nog steeds omgekeerd op het nachtkastje naast Tim. Na acht dagen op Temptation Island heeft Tim zich uiteindelijk overgegeven aan de charmes van de blondine. Maar hij heeft helemaal geen spijt van zijn nachtelijke zoen- en voelsessie met Cherish: “Ik word wakker naast Cherish en ik heb niet het gevoel van: What the fuck. Ik wist waar ik vannacht voor gekozen had.’’ Nou, in ieder geval niet voor je vriendin Deborah, zo te zien.

Maar no worries, Tim weet precies hoe hij dit gaat uitleggen aan zijn vriendin… Uh, ex-vriendin. Het is een simpele uitleg, niks ingewikkelds: ‘’Deborah, ik hou nog steeds ontzettend veel van je, maar er is hier iets aan de hand, dat ik zelf niet onder controle heb.’’ Ik ben benieuwd hoe Deborah, op dit zwakke excuus om vreemd te gaan, zal reageren.Terwijl Tim en Cherish nog even verder knuffelen, ligt Deborah alleen te piekeren in haar bed. Ze heeft een onrustige nacht achter de rug, nadat ze haar Tim op de kampvuurbeelden zag flirten met Cherish. Ze moest eens weten dat het inmiddels nog een paar stappen verder is gegaan dan flirten. Deborah heeft geen vertrouwen meer in het vierde kampvuur en ergens voelt ze de bui al hangen.

Tempation Island Mezdi Danielle

Mezdi wil weten wat er vannacht gebeurd is tussen zijn vriend Tim en verleidster Cherish. Hij komt verhaal halen bij Tim. ‘’Updates’’, zegt hij streng. ‘’Ik heb tegen Cherish gezegd: Ik hou heel veel van mijn vriendin, maar er groeit iets binnen in mij voor jou”, zegt Tim. Uh, heeft hij het nou weer over die klimop? ‘’Je moet je afsluiten van Cherish, Deborah verdient dit niet’’, vindt ‘lifecoach’ Mezdi. Waarom gedraagt Mezdi zich trouwens opeens als een heilige? “Je moet je echt schamen, man’’, gaat hij verder. Hoezo hypocriet? Volgens mij heeft de schijnheilige Mezdi nog steeds niet door, dat wij al zijn nachtelijke avontuurtjes op de voet hebben gevolgd. Ik denk niet dat jij de aangewezen persoon bent om advies te geven aan Tim, Mezdi. Tim huilt dat hij Deborah echt geen pijn wil doen… Maar daar is het al te laat voor. Binnenkort krijgt Deborah die beelden vast te zien. Dat wordt écht een harde reality check.

Kevin heeft vannacht de lakens gedeeld met verleidster Chloe, terwijl zijn ex Megan bij de vorige aflevering gedumpt werd door Joshua. ‘’We zijn op dit moment gewoon ‘friends with benefits’’, zei Joshua zonder pardon.’’ Ouch… Dat moet pijn gedaan hebben. Logisch, het is al haar tweede break-up in een paar dagen tijd.

Chloe en Cherish vertellen de rest van de verleidsters over hun overwinning van vannacht. Ze worden als echte winnaars toegejuicht. ‘’Twee neer, twee te gaan’’, zegt verleidster Laetitia, alsof relaties verbreken haar levensdoel is.

Annelien en Rick komen later op de dag langs. Rick is verbaasd dat Tim is vreemdgegaan: ‘’Dit kan ik echt niet geloven’’, zegt hij vol ongeloof. ‘’Toch is het zo’’, zegt Tim. Dit zag toch iedereen aankomen of ben ik de nou echt de enige? Annelien en Rick kondigen een ‘date day’ aan. De dames en heren mogen zelf een verleider of verleidster uitkiezen om mee op date te gaan.

Kevin Megan

Megan kiest ondanks hun recente ‘break-up’ toch voor Joshua. Ze gaan een potje golven. Tijdens het golven laat Joshua nog een aantal keer doorschemeren dat het echt niks gaat worden tussen hen. Dit zorg voor de nodige awkward moments. Waarom zet Megan zichzelf in zo’n ongemakkelijk positie. He just dumped you, girl. Kevin gaat op date met Chloe nadat zij samen de nacht al zoenend doorbrachten. Het is dus officieel geen one night stand meer.

Drie keer raden wie Danielle meeneemt op date… Inderdaad: ze kiest voor haar temptation, Fabrizio. Hij verrast haar met een bezoekje aan een tattooshop, waar hij de door hem ontworpen tattoo op haar zij tatoeëert. Oei, dit zal hard aankomen bij Mezdi.  Mezdi heeft gekozen voor een date met Inge, ze gaan Thaiboksen. Hij lijkt tot het besef te zijn gekomen dat hij zijn Danielle echt niet kwijt wil. Kon je je dat niet eerder bedenken? Misschien voordat je vriendin zich liet tatoeëren door haar temptation, of zo?

Deborah kiest voor een date met Gino, die onlangs zijn liefde aan haar verklaarde. Soort van. Was dat nou serieus? Anyway: Zij genieten samen van een dagje wellness en Deborah laat zich zelfs nog topless masseren door Gino. Tim en Cherish laten er geen gras overgroeien en laten hun vriendschap, broer en zus band én liefde vereeuwigen met een ceremonie. Dit is op zoveel manieren respectloos tegenover Deborah. Ze is echt gek als ze hem vergeeft.

Jeremy Vanessa Temptation Island

Tot slot kiest Vanessa voor de grappige Andrea en zij gaan crossen met een buggy in de jungle. En Jeremy, tja wat moet ik daarover zeggen. Jeremy besluit zoals altijd de verleiding te ontlopen en kiest deze keer voor een date met Billy. Boooring.

Na de dates komt iedereen weer samen. Bij de vrouwen is er weinig actie. Vooral Megan is niet echt in een feeststemming en gaat vroeg naar bed. Begrijpelijk. Ook bij de heren gebeurt er niets spannend. Tim en Cherish blijven elkaar maar continu zoenen, waar iedereen bij staat. Bah, mag ik kotsen? Ligt het aan mij of lijkt dit net een basisschool relatie die binnen een dag is opgebloeid en over een paar dagen hoogstwaarschijnlijk weer over zal zijn? Wat er daarna gebeurt, slaat echt alles: Tim en Cherish gaan samen het dagboekhutje in, waar Tim zijn verontschuldigingen aanbiedt aan Deborah. Erg volwassen van je, Tim. Daarna verdwijnen ze samen naar de slaapkamer van Tim om weer lekker te slapen. Tim ligt er echt niet wakker van, dat Deborah deze beelden te zien zal krijgen, maar Mezdi wel. Iedereen ligt te slapen als Mezdi ineens op de camerabeelden van Tim verschijnt. Temptation Island verandert in één klap in Paranormaal Activity sferen. Hij haalt de t-shirt en foto van Deborah weg, omdat hij het respectloos vindt dat het daar nog ligt. ‘’Ik wil niet dat Deborah zich zodoende gekwetst voelt dat ze er kapot aangaat.’’ Uh, de plotseling ‘heldhaftige’ Mezdi lijkt meer te denken aan de gevoelens van Deborah, dan dat van zijn eigen vriendin. Maar vooruit, je krijgt van mij nog een tweede kans, wegens goed gedrag.

Hiermee eindigde aflevering 9 van Temptation Island. Ik verwacht dat in aflevering 10 de bom pas écht gaat barsten, als Deborah de beelden van Tim en Cherish te zien krijgt.

Geschreven door: Nare Hovanisyan
Beeld: RTL


© Alles over Series

Lees ook