Mozart in the Jungle

 • Met: Gael García Bernal, Lola Kirke, Malcolm McDowell, Saffron Burrows
 • IMDB Rating: 8.2
 • Alles over Series cijfer: 8.0
 • Te zien op: Amazon Prime Video

 • Seks, drugs en klassieke muziek is geen gewoonlijke combi. Toch vormen deze de belangrijkste ingrediënten van de komedie Mozart in the Jungle.

  Hierin zien we hoe de conservatieve dirigent van het New York Philharmonic met pensioen gaat en wordt opgevolgd door de aantrekkelijke jonge dirigent Rodrigo, die er een bijzondere stijl op nahoudt en de vrouwen om hem heen met zijn intense artistieke charme in katzwijm doet vallen. Hailey Rutledge is een jonge hoboïst, die leeft voor haar muziek.

  Als Rodrigo haar bij toeval hoort spelen, wil hij dat ze onderdeel wordt van zijn orkest. Maar de andere orkestleden zien de komst van de jonge Hailey niet zitten. Ander belangrijk personage is celliste Cynthia Taylor, die allerlei seksuele avonturen beleeft met andere muzikanten. Zij heeft ook een affaire met de pensionerende dirigent. Zij sluit vriendschap met de jonge Hailey en neemt haar onder de hoede.  Leuk detail is, dat de serie een vrij accuraat beeld geeft van de werkelijkheid. Het werd namelijk gebaseerd op Mozart in the Jungle: Sex, Drugs, and Classical Music, de memoires die hoboïst Blaire Tindell schreef over haar carrière. Hierin kwam ook haar tijd aan bod bij het New York Philharmonic. Rodrigo is gebaseerd op dirigent Gustavo Dudamel, een flamboyante Venezuelaanse dirigent die tot de beste van de wereld behoort.

  Gael García Bernal is 1 van de hoofdrolspelers. Gael won voor zijn rol als Rodrigo een Image Foundation Award en een Golden Globe.

Beelden