Michael J. Fox te zien in ‘Designated Survivor’

serie Designated Survivor

Back to the Future-ster Michael J. Fox acteert niet veel meer. Maar voor 5 afleveringen van de serie Designated Survivor maakt de acteur een uitzondering.

Het tweede seizoen van de serie werd goed ontvangen en momenteel is de serie met winterstop en is het wachten op het tweede deel van het seizoen. Met de komst van acteur Michael J. Fox hoopt het netwerk ook het tweede deel van seizoen 2 tot een succes te maken.Designated Survivor vertelt het verhaal van politicus Tom Kirkman. Wanneer er een bom ontploft in het Capitol komt de hele regering om het leven, inclusief de president van de VS. En laat Kirkman de ‘designated survivor’, de aangewezen overlevende die om die reden niet aanwezig was in het Capitol. Van de een op andere dag is Tom Kirkman president van de Verenigde Staten.

Seizoen 2 volgt het tweede jaar van het leiderschap van Kirkman. Michael J. Fox, ofwel Ethan West in de serie, wordt door de president ingehuurd als advocaat. Als advocaat werkt West voor het kabinet maar hij wordt volgens ABC al snel ingezet als speciale aanklager in het onderzoek naar voormalig president Cornelius Moss. Deze Moss zou geheime informatie gelekt hebben.West is een competitieve en sluwe advocaat, aldus ABC. ‘Zijn vastberadenheid maakt hem tot een formidabele en onvoorspelbare tegenstander voor Tom Kirkman.’ We kunnen er dus vanuit gaan dat West het niet al te makkelijk gaat maken voor de president.

Het is niet de eerste keer dat Fox de rol van advocaat op zich neemt. In The Good Wife speelde hij de sluwe advocaat Louis Canning. Genoeg oefening voor Fox dus om deze rol in Designated Survivor zeer goed neer te zetten.

Het tweede deel van het tweede seizoen is vanaf 28 februari te zien in Amerika. Dit betekent dat de nieuwe afleveringen bij ons 1 maart op Netflix zullen staan. Michael J. Fox zal in 5 van de 11 afleveringen te zien zijn.

Geschreven door: Romi Hootsmans
Beeld: Netflix, ABC/Ben Mark Holzberg


© Alles over Series

Lees ook