DVD recensie: ‘The Good Fight’ seizoen 1

The Good Fight seizoen 1

The Good Wife was een megapopulaire serie en fans waren dan ook teleurgesteld toen deze ermee ophield. Maar kort daarop kwam het goede nieuws dat er een vervolg op zou komen. Niet met Julianna Margulies, de wife uit de titel van de originele serie. Maar eentje rond de vlijmscherpe advocate Diane Lockhart. Dat is The Good Fight geworden. Nu deze op DVD is verschenen nemen wij The Good Fight seizoen 1 onder de loep.

Net als in The Good Wife speelt het zich grotendeels af op een advocatenkantoor. In het eerste seizoen is het een paar jaar na de seizoensfinale en is Diane Lockhart in een zwart gat terecht gekomen. Ze verkeert in financieel zwaar weer nadat ze haar geld kwijt is geraakt in een slechte investeringsdeal en heeft haar baan verloren bij Lockhart & Lee. Maar ze zou Diane niet zijn als ze zich hierbij neer zou leggen. Ze bundelt haar krachten met haar petekind Maia Rindell en Luca Quinn.The Good Fight seizoen 1

Ze gaan aan de slag bij een kantoor dat is gespecialiseerd in zaken rondom de verdediging van slachtoffers van politiegeweld. Niet alleen worden de vrouwen gevolgd in hun carrière, maar uiteraard zien we ook waar ze mee worstelen en wat ze privé meemaken.

Net als The Good Wife maakt de show gebruik van een uitgebreide cast van ondersteunende personages, waaronder terugkerende tegenstanders, klanten, politieagenten, FBI-agenten, rechters en politici. Velen worden gespeeld door bekende acteurs, wat de serie ook fris houdt. Qua sfeer gaat de serie ook op dezelfde voet verder. Maar er zitten ook dingen in die het anders maken. Natuurlijk stonden er veel vrouwen centraal in The Good Wife, maar dat is nu nog net een tandje meer omdat de mannen in de serie minder aan bod komen, terwijl in The Good Wife er vanaf het begin ook twee sterken mannenrollen waren. Ook richt deze serie zich nog meer op het advocatenkantoor en iets minder op de politieke kant. Natuurlijk komt dit ook aan bod, maar wel iets minder frequent. Er is juist wat meer aandacht voor de maatschappelijke kant van het werk en de samenleving waarin de serie zich afspeelt. Dat geeft het de diepgang die in The Good Wife vaak kwam door de politieke verhaallijnen die op de achtergrond speelden.

Patrick Harbron/CBS

De serie begint meteen sterk. Daaraan kan je merken dat het een spin-off is: alle elementen waren al op zijn plek en er is geen tijd nodig om in de serie te komen als je begint met kijken. De nieuwe acteurs zijn leuk en het acteerwerk is goed en het zit ook weer vol interessante zaken met scherpe dialogen.

Het eerste seizoen sluit af met een cliffhanger die uitnodigt om het volgende seizoen ook weer te gaan kijken. Inmiddels is alweer een vierde seizoen aangekondigd dus we hebben nog wat afleveringen om van te genieten. Deze serie is een absolute aanrader, heeft een hoog binge gehalte en kijkt hierdoor lekker weg. Voor liefhebbers van The Good Wife is The Good Fight seizoen 1 een must maar ook leuk voor mensen die nooit naar de voorganger hebben gekeken.

Beeld: Patrick Harbron/CBS, CBS


© Alles over Series

Lees ook