Designated Survivor S02E01: Allemaal naar de kapper

Een van de verrassend verslavende series van vorig jaar bleek Designated Survivor te zijn. Hoewel het corny begon, wilde je toch weten hoe het verder ging en was het elke keer weer spannend. En na een zomerstop is de serie terug op Netflix met elke week een nieuwe aflevering!

LET OP SPOILERS President Kirkman is in de eerste aflevering van seizoen 2 een jaar president en een stuk zekerder dan toen hij onverwacht deze enorme taak moest beginnen. Het eerste dat opvalt, is dat het hele team om de president heen kennelijk naar de kapper is geweest. Aaron koos vorig jaar nog voor een coupe die met gel strak achterover werd gekamd, zijn nieuwe kapsel is wat speelser. Emily heeft echter een slechte kapbeurt gehad evenals mevrouw Kirkman. Beiden lijken een hoeveelheid haarspray in hun kapsel te hebben waar Prinses Bea trots op zou zijn.De grote verhaallijn gaat over een kaping van een vliegtuig, met aan boord een oude vriend van de president. Tijdens de besprekingen met de ambassadeurs van de Oekraïne en Rusland praat Kirkman ineens terug in het Russisch. Dat is nog eens een verrassing! Reden voor deze taal op zijn cv: in de smaak vallen bij zijn schoonfamilie. Enfin, uiteraard helpt dit om het kat en muis spelletje met de Russen tot een eind te brengen.

De opbloeiende romance tussen Aaron en Emily werd vorig seizoen ineens afgekapt. Nu lijkt er te worden gekozen voor een langzame opbouw op dit vlak en het lijkt erop dat ze er een driehoeksverhouding van gaan maken om de spanning nog wat op te voeren. Perschef Seth begint namelijk ook een beetje te flirten met Emily. Hij heeft in de aflevering een dilemma rond zijn baan en wil bijna ergens anders aan de slag voor meer poen, maar besluit uiteindelijk toch in het Witte Huis te blijven.

Verder volgen we natuurlijk FBI- agent Hannah Wells die ineens in Amsterdam blijkt te zijn verzeild. We beginnen in een bar waar zij een slechterik op het spoor is. Maar de opnames lijken echter ergens anders plaats te hebben gevonden (Praag?) want ik kon in ieder geval niet herkennen waar het zich af moest spelen qua locatie. Op het moment dat ze een straat opzoekt in een telefoon, zien we het volgende adres: adres Antwaldnorrer 53040 9863 ZT. Niet echt een Amsterdamse straatnaam toch. En de paar zinnetjes Hollands die worden gesproken, zijn werkelijk te tenenkrommend voor woorden. Zelfs Google Translate zou dat beter vertalen.

Maar enfin, Hannah volgt een spoor en gaat uiteraard alles uitzoeken zonder back up of iemand in te lichten over wat ze van plan is. En als ze instructies krijgt van haar baas over hoe ze het aan moet pakken, hangt ze uiteraard op om lekker eigenwijs zelf te doen waar ze zin in heeft. Heeft ze werkelijk niks geleerd van vorig seizoen?

Al met al was de eerste aflevering leuk en onderhoudend en smaakte het naar meer. Ik zie de serie als een mix tussen 24, een soapserie en The West Wing maar het mag nog wel wat strakker worden qua verhaallijnen. Hopelijk blijft het als serie groeien en wordt het alleen maar beter naarmate dit seizoen vordert.

 

Beeld: Netflix


© Alles over Series

Lees ook