Kiefer Sutherland mogelijk alsnog gastrol in spinoff van 24

Acteur Kiefer Sutherland keert mogelijk terug als Jack Bauer in de serie 24: Legacy. Dit zal een spinoff vormen van het succesvolle 24, dat momenteel wordt gemaakt.Sutherland is sowieso een producent van de nieuwe actieserie.

Volgens Deadline staat het nog niet vast dat hij daadwerkelijk te zien zal zijn. Wel vertelde mede-producent Howard Gordon dat Kiefer Sutherland misschien een gastrol krijgt.De acteur die Bauer speelde in de negen seizoenen van 24 heeft volgens Gordon niet uitgesloten om toch nog een keer de overheids agent te vertolken.Als Sutherland kiest om tijdelijk terug te keren zal dat volgens Deadline waarschijnlijk tegen het einde van het eerste seizoen gebeuren. De acteur is namelijk druk bezig met de opnames van de serie Designated Survivor. Als die zijn afgelopen, zou hij wellicht de tijd hebben om nog een keer in de huid van Jack Bauer te kruipen. Volgens het bericht gaat het niet om een kleine cameo maar een van een aantal afleveringen.

Er werd lange tijd gepraat over een bioscoopversie die zou vertellen wat er met Jack Bauer verder gebeurde nadat hij in het laatste seizoen spoorloos verdween. Maar problemen met het script en de financiering zorgden ervoor dat dit project niet van de grond kwam. Maar het volg wordt dus 24: Legacy met een geheel nieuwe cast.

De opzet van 24: Legacy is precies hetzelfde als voorheen. De gebeurtenissen zijn in real-time te volgen, elke aflevering gaat over een uur van een etmaal. Uiteraard is niks zoals het lijtk en zit het weer vol actie en ligt het tempo waarin de gebeurtenissen ontrafelen hoog. Het nieuwe hoofdpersonage heet Eric Carter. Hij wil, met de Counter Terrorist Unit, een grootschalige terroristische aanval tegenhouden. De hoofdrol wordt gespeeld door Corey Hawkins.

Hawkins is vooral bekend van zijn rollen in de serie The Walking Dead en de film Straight outta Compton, waarin hij rapper Dr Dre vertolkte.


© Alles over Series

Lees ook