John Krasinski: “Ik geef mijn eigen draai aan Jack Ryan”

John Krasinski

Het Monte-Carlo Television Festival opende met een glamoureuze openingsceremonie met aansluitend de vertoning van Tom Clancy’s Jack Ryan. Dat was een groot succes dus geen wonder dat hoofdrolspeler John Krasiniski, producenten en andere castleden de volgende dag vrolijk de pers te woord staan over deze serie. Alles over Series was erbij!

Jack Ryan gaat over CIA- analist Jack Ryan die een patroon herkent in overboekingen in Jemen waar een luchtje aan zit. Bij nader onderzoek blijkt dat het inderdaad zou kunnen gaan om een terroristisch netwerk. De serie is gebaseerd op de boeken van Tom Clancy en voorheen speelden Alec Baldwin, Harrison Ford, Ben Affleck en meest recent Chris Pine de CIA-agent. “Wat vertel je me nu?! Heeft iemand anders de rol al een keer gespeeld?” grapte Krasinski in Monte Carlo. “Nee dat is juist het leuke aan dit personage. Iedereen kan het op zijn eigen manier neerzetten. En om er iets langers van te kunnen maken in de vorm van een serie sprak me enorm aan. De boeken zijn daar qua materiaal rijk genoeg voor. Je ziet hierdoor ook hoe Jack Ryan aan het begin en hierdoor kan je alle ontwikkelingen zien ontvouwen.”Jack Ryan

Voor Krasinksi vormde de rol iets heel anders dan hij hiervoor voor tv heeft gedaan. Daar is hij het meest bekend door zijn rol van Jim in The Office US. Maar de acteur zei niet op zoek te zijn naar een rol om Jim te overtreffen of uit te wissen. “Ik probeer zeker niet iets te doen om The Office- tijd achter me te laten. Als ik er straks niet meer ben en mijn carriere wordt onder de loep genomen zal ik vast het meest bekend zijn door de rol van Jim. Dat is iets waar ik heel trots op ben en koester. Toen ik die serie verliet, wilde ik gewoonweg andere dingen proberen. En als dat helemaal zou mislukken, dan doe ik weer wat anders. Jack Ryan sprak me aan omdat het een man is zoals elke man zou kunnen zijn of willen zijn. Het is iemand met wie je ook een biertje kan gaan drinken, eigenlijk net als Jim dat was. Jack Ryan is een superheld zonder dat hij over een supermacht beschikt, zijn geheime kracht zijn z’n hersenen.”

Dus wie is Krasinski’s eigen superheld? Dat is volgens hem zijn vader. “Als ik ook maar een kwart van de man wordt, die hij is dat ben ik geslaagd in het leven.” Zijn favo fictieve actieheld is Batman. Maar even later bedenkt hij zich als hij erop wordt gewezen dat zijn vrouw Emily Blunt binnenkort te zien is als Mary Poppins. “Stel me de vraag opnieuw, uiteraard is Mary Poppins die ik had willen zeggen.”

Een tweede seizoen van Jack Ryan is al aangekondigd. De afleveringen kunnen vanaf 31 augustus via Amazon gekeken worden. Wij keken de eerste aflevering als onderdeel van de opening en dat beloofde een spannende serie vol personages met diepgang en lagen. Eentje om dus op het kijklijstje te zetten voor augustus!

Beeld: Jan Thijs/Amazon Studios


© Alles over Series

Lees ook