Interview met Law and Order-SVU acteur Philip Winchester

acteur Philip Winchester

Peter Stone is the new kid on the block in Law & Order SVU. Maar fans van Chicago Justice kennen hem natuurlijk al langer. Wij spraken acteur Philip Winchester tijdens het Monte Carlo TV Festival over deze rol en hoe de crossover hem bevalt.

Je kwam uit Chicago Justice. Waarom hield die serie ermee op?
‘In tv-land kan dat zomaar gebeuren. Ik weet dat het niet de ratings waren en ook niet de respons van de fans. Maar soms gebeurt dat. Dick Wolf had zoveel series op NBC en moest een beslissing maken. En wij waren de nieuwste. Maar hij is oldschool en loyaal en ik heb zoveel geluk gehad [met deze crossover].”

Voelde je toen je begon in Law & Order SVU de druk om de kijkers die je personage misschien nog niet uit Chicago Justice kenden Peter Stone in korte tijd te laten leren kennen?
“Ja en nee. De scripts zijn zo goed en dat haalt de druk eraf. En ik speelde samen met Sam Waterston in die eerste aflevering dat ik word geïntroduceerd, dus ik besloot er ook van te genieten. Wanneer ga je nu ooit weer de kans krijgen om met zo een legend te werken? En de cast is echt als een familie die me met open armen verwelkomden. Ik voel me echt bevoorrecht om in deze serie te mogen spelen.”acteur Philip Winchester

Kijk je jezelf terug op tv?
“Eigenlijk maar weinig want ik heb geen kabel tv. Mijn vrouw en ik wilden de laatste twee grote afleveringen bekijken. Mijn vrouw bakt heerlijk brood dus we pakten wat brood en een fles wijn en gingen naar de buurvrouw om met haar mee te kunnen kijken. Soms wordt een personage geïntroduceerd en werkt het gewoon niet. Maar in SVU wisten ze telkens nieuwe situaties te creëren buiten de rechtszaal om meer van hem te laten zien. Ze gingen echt voluit om diep in zijn persoonlijke leven te graven en dat vond ik geweldig.”

Wat voor ontwikkelingen zie je met Peter Stone gebeuren de komende seizoenen, bijvoorbeeld in zijn relatie tot Olivia. Gaat daar wellicht iets gebeuren?
“We gaan het in ieder geval niet uit de weg. Het is een beetje als Mulder en Scully. Je wil een beetje hinten maar meer niet. Aan het einde van het seizoen is er in ieder geval een hoop vertrouwen tussen Benson en Peter. Ik vind het geweldig dat ze zo een respect voor elkaar hebben. Als ze woorden hebben, gaat het om de case. Het vertrouwen tussen mij en Mariska [Hargitay] is over de loop van het seizoen gegroeid. Tussen ons en tussen de personages.”

acteur Philip Winchester

Law and Order SVU bestaat 20 jaar. Zie je Peter Stone ook 20 jaar meedraaien?
“Ik weet het niet. Maar het zou kunnen. Dan zou in ieder geval Mariska het ook nog 20 jaar moeten doen natuurlijk.”

Wat is het beste aan tv acteur zijn en de mindere kant eraan?
“Ik had nooit gedacht dat ik er zoveel door zou reizen. En dat vind ik geweldig! Nu zijn we in Monte Carlo, hoe geweldig is dat! Ik heb in zoveel plaatsen gewerkt over de hele wereld met mijn vrouw, zij is 29 keer met me meeverhuisd over de loop van onze 10 jaar samen. En ik heb zoveel geweldige talenten mogen ontmoeten. Het ergste? Dat ik dus ook vaak veel tijd van huis ben. Er zit een keerzijde aan het succes. Maar het is alsnog natuurlijk geweldig.”


© Alles over Series

Lees ook