Amazon gaat tv- serie rond Jack Reacher maken

Jack Reacher

Amazon wist onlangs de rechten van Jack Reacher te bemachtigen en nu is aangekondigd dat ze een serie gaan maken rond dit personage. Nick Santora, de bedenker van de serie Scorpion, is ingehuurd om Lee Childs boeken te bewerken naar serieformat.

Tom Cruise zullen we niet meer terugzien als Jack Reacher. De twee films waarin Cruise het personage speelde, Jack Reacher uit 2012 en Jack Reacher: Never Go Back uit 2016, brachten samen wereldwijd meer dan 380 miljoen dollar op. Toen Child vertelde dat hij de rechten ergens anders had verkocht, liet hij ook weten dat het personage in de tv- serie meer overeen zou komen met de boekenversie van Jack. Daarin is hij lang en blond. Daarom werd er door de fans van de boeken met verbazing gereageerd toen werd aangekondigd dat Cruise (donkerharig en zeer zeker niet de langste acteur in Hollywood) deze rol zou gaan spelen in de films.

Tot op heden zijn er 100 miljoen boeken verkocht van de thriller-reeks van Child over de oud-militair die als freelance onderzoeker allerlei criminelen keihard aanpakt. Child schreef al 25 boeken rond dit personage. Genoeg stof dus om meerdere seizoenen te kunnen maken. Wie de rol van Reacher zal gaan invullen is nog niet bekend.
© Alles over Series

Lees ook