• Met: Travis Fimmel, Alyssa Sutherland, Jonathan Rhys Meyers, Moe Dunford
 • IMDB Rating: 8.6
 • Alles over Series cijfer: 8.8
 • Te zien op: HISTORY, Fox, Ziggo

 • In Vikings draait het om de avonturen van Ragar Lothbrok, de grootste Viking. Samen met zijn Vikingbroers en familie probeert hij heerser van alle Vikingstammen te worden.

  De Vikings reeks begint aan het begin van het tijdperk van de vikingen, rond de 9e eeuw, in Scandinavië. De mannen van het Kattegat worden jaarlijks op rooftocht naar het oosten gestuurd door hun gekozen hoofdman die ze een jarl noemen.

  Boer Ragnar heeft echter verhalen gehoord over de “grote schatten” in het westen te vinden zijn en wil eens graag die kant op. Van een reiziger heeft hij ook een zonnewijzer en -steen gekregen om op koers te blijven op open zee. De jarl verbiedt het echter en dus bouwt Ragnars vriend en scheepsbouwer Floki in het geheim een langboot voor hem.  Ragnar gaat tegen de wil van de jarl in op zoek naar de veelbelovende landen en stuit zo op Engeland. Wanneer hij echter terugkeert bemerkt hij dat de jarl niet blij is met zijn wilde plannen. Hij wil hem terecht laten stellen, Daarom geeft Ragnar de buit aan de Jarl. Ragnar blijft ondanks alles nog altijd zijn wilde plannen houden, waardoor er een confrontatie ontstaat tussen hem en de Jarl.

  Ragnar daagt de jarl uit tot een gevecht en doordat hij wint en de Jarl doodt, wordt hij zo zelf jarl van Kattegat. Hierna gaat hij meermaals op rooftocht naar Engeland. Hij wordt daarin gedwarsboomd door koning Egbert van Wessex. Later wordt Ragnar zelfs koning als hij de voormalige koning doodt. Ragnar trekt hierna verder door te gaan plunderen in Frankia (Frankrijk), waar zijn broer Rollo, die na een plundering achterblijft, later tegen hem samen spant en als hertog de stad Parijs verdedigt.

Beelden


 
 

 

Lees ook