NBC overweegt herstart voor ‘The Office’

nieuwe afleveringen van The Office

In 2013 trok NBC, na negen succesvolle seizoenen, de stekker uit The Office US. Verwacht werd dat het daarbij zou blijven, maar de Amerikaanse site Tvline.com kwam gister als eerste met het nieuws dat NBC overweegt de serie nieuw leven in te blazen en nieuwe afleveringen van The Office te maken.

De Amerikaanse versie van The Office is een spin-off van de originele Engelse serie en is in feite een mockumentary, waarbij de bedrijfscultuur in documentaire-stijl belachelijk gemaakt wordt. In de show worden manager Michael Scott (Steve Carell) en zijn medewerkers gevolgd in hun pogingen om hun vesting van het papierbedrijf Dunder-Mifflin draaiende te houden. Daarbij ligt de focus vooral op de botsende ego’s, onverantwoordelijk gedrag en verveling binnen het bedrijf, wat allemaal op een humoristische manier in beeld gebracht wordt. Bij de herstart van The Office zou de rol van Carell hoogstwaarschijnlijk niet meer terugkeren en de zoektocht naar een nieuwe manager van het bedrijf zou al gestart zijn.

Actrice Jenna Fischer, die de rol van Pam Beesly speelde in The Office, was in november pessimistisch over een terugkeer van de serie. Zij vertelde tijdens een podcast van Variety het volgende: “Ik denk niet dat het ooit gaat gebeuren. Ik zou het doen als de hele cast weer bij elkaar zou komen en terug zou kunnen keren, maar ik denk dat het niet realistisch is. De karakters veranderden en groeiden. Jim en Pam vertrokken bij Dunder-Mifflin, Michael deed hetzelfde. Het zou lastig zijn om iets te bedenken waardoor alle personages weer samen zouden werken.”“Ik vraag me meteen af hoe Jim en Pam terug zijn gekomen uit Austin. Tegelijkertijd woont Michael nu samen met Holly. Het scenario zou bijna in de richting van ‘de verloren tapes van The Office’ moeten gaan. Daarbij ga je terug in de tijd naar deze verloren verhalen, terwijl we opvallend genoeg ineens vijf jaar ouder lijken”, zo sloot Fischer haar betoog af.

NBC zelf wil nog geen uitspraken doen over de terugkeer van de serie, maar president Bob Greenblatt gaf enkele maanden terug wel aan dat nieuwe afleveringen van The Office op zijn verlanglijstje stond. Tegen website Deadline vertelde hij toen: “We praten vaak over The Office. Ik heb de afgelopen jaren vier keer met Greg Daniels (producer van de show, red.) gesproken. Daarbij is het altijd: ‘Misschien in de toekomst, maar niet nu’. De deur staat dus open, maar op het moment gebeurt er nog niets. Als Greg het wil, dan doe ik mee.”

Het zou niet heel vreemd zijn dat NBC een eventuele herstart van The Office ziet zitten. In de herfst maakte Will & Grace een terugkeer bij de zender na een afwezigheid van elf jaar. De serie werd goed bekeken en kreeg veel lovende kritieken. Daarnaast werd Will & Grace ook genomineerd voor twee Golden Globes, dus het zou begrijpelijk zijn als NBC die lijn door probeert te trekken met een nieuwe reeks van The Office.

Geschreven door: Bjorn Smit
Beeld: NBC


© Alles over Series

Lees ook